Tuesday, October 8, 2013

2 TIP KURUS CARA TERMURAH

Haiii................ assalamualaikum darlingss!!


Ai rasa satu tip dari si Shashal ni dapat menyelesaikan masalah kegemukan. Mungkin boleh menjadikan anda slim dan mantop!.   Pwewitt!!.


?


?


?


?


??


?




                        


Once a upon a time...........................................................
dlm keta on de way nak candle light dinner :

IRP            :    Kita nak pegi makan kat mana ni?.  Ada cadangan?.   
Shashal       :    Dah kenyanglah...   tetiba jadi kenyang pulak minum air tadi Bah.
Qistina      :    Ha'ah la Bah... kenyang pulak Abah suruh minum air yassin tadi.




Sebelum pegi kami mmg ada "paksa" diorang minum saki baki air Yassin yg didapat dari sekolah si Ain..  moga2 makin lembut la hati  budak berdua tu rajin belajar, terang hati,  jadi anak yg soleh/solehah... tapi tak sangka, minum2 jadi kenyang pulak?.  First time dengar.   Korang ada pernah dgr sebelum ni?.

*selalu klu on de way camtu, diorang dah merengek2 lapar dah.. cam dah kebulur sgt... walau minum air jugak.. tapi air biasa..


(Dlm ingat2 lupa),  mcm pernah terbaca "kalau kita takut anak2 kita lapar (contohnya kat sekolah), kita sedekahkan bacaan Yassin (dari rumah), nanti diorang inshaa Allah akan kenyang". Correct me if I'm wrong sbb ai confused antara Yassin atau Alfatihah.   Tapi jgn la pulak korang  tak bagi duit belanja dan biar diorang kelaparan tak de duit nak gi kantin.... itu sudah lebih!.



Kalau tip yg satu ni mmg ada pernah baca... especially untuk orang2 yg kebuluran tapi mafi fulus (duit takde)... Kesiannyaa.... amalkanlah membaca YA MUQIT -  Yg Maha Pemberi Kekuatan sebanyak2nya (dgn penuh keyakinan)..  Inshaa Allah, badan kita akan menjadi kuat dan segar dan rasa lapar pun hilang dan inshaa Allah akan jadi slim melim, gfren pun makin saaaaaaaayang!.  

Selamat mencuba  ye adik2 di saat poket tgh mengering!.  Kalau poket tgh lebat, jgn la kedekut pulak dgn diri sendiri, kang tak cukup zat pulak.   Chauuuuu!!!.

















8 comments:

  1. Ya Muqit tu mak.mertua saya ada petua suh baca tanpa henti masa sakit nak nersalin tu. Sayu lagi lailahailaanta. Alhamdulillah, selamat xdak masalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo I see... tq atas perkongsian Yati.

      Saya hanya amalkan yg "Laillahaillanta" tu waktu sakit bersalin.

      Delete
  2. Replies
    1. Selamat mencuba Linda.... kekeke..
      tapi kena YAKIN tau!. InshaaAllah, pasti Allah akan membantu.. :)

      Delete
  3. MM..first time lak ZZ dengar...tengah diet elok amalkan ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZZ - sambil berdiet sambil mengutip pahala zikir kan ZZ..

      Delete
  4. saya first time tau ni MM..tq share..kebetulan sdg berdiet skrg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 Mama Rey.

      Moga usaha diet Mama dipermudahkan oleh-Nya.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...