Tuesday, November 12, 2013

Kisah sim card rosak, "tudung magic" dan Johor cuti Jumaat Sabtu ke?

Tak sempat tengok berita pun hari ni.   Betul ke cuti umum kat Johor bakal kembali pada hari Jumaat dan Sabtu mcm zmn ai kanak2 dulu?.   Kisah benar ke tak benar ni?.  


Tapi kalau berita kat bawah ni mmg kisah benar :-

Ai tgh tensen ni you all!!!.  Tetiba  sim card hp ai rosak, tak dpt nak nyoping on9.  Huaaa!!! :'(   Ada cara lain tak nak betulkan selain dari gi centre dia?.   Bila dipikir2.... pasti ada hikmah di sebaliknya, skrg ni tgh kecoh ada org beli tudung on9, tapi  tudung yg diorder, yg didapat ubat nyamuk.  Wah!.  Magic ni!.  Mengalah inner magic!.

Klu mcm tu punya gaya... takpe la, biarlah sim card ai rosak, pasti Allah ingin menyelamatkan ai dari sesuatu..... mana la tau, skirt denim yg ai berkenan nk beli tu rupa2nya bakal bertukar jadi batu pulak... huaa x rela.. (ubat nyamuk tu kira ok lg kan... klu dpt batu?).


Utk IRP... ini adalah "subjek" yg ai dah ajar pada anak dara you pada hari ni..



Oleh kerana udang tidak sesuai utk kecantikan kulit Ain,  Mama gantikan inti popia tu dgn sotong ball + tauge + carrot.


Ok dah siap pun Popia si Ain...
Utk esok, tak tau dah nak ajar "subjek" apa pulak.... ajar buat ayam masak kicap resepi nenek moyang jelah.




6 comments:

  1. wahh popiaaa...sedap2...

    nasib baik dpt gak ubat nyamuk dari dapat habuk/..huwaaa

    ReplyDelete
  2. wahh buat kelas memasak utk anak dara... nak kena try jugak la cuti sekolah ni...anak dara sara ni satu apa pun tak pandai lagi...huuu

    ReplyDelete
  3. bertuah anak dara kak mirror..koi belajar masak husband's favourite dr kakak ipar yg meninggal kanser tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nafisa - tapi si Ain kena tahan telinga dia la... sbb Mama dia bila dah start "mengajar" mmg garang sikit... :D

      *Untung yr late SIL dpt "saham" selagi mana Nafisa pergunakan ilmu memasak tu.... alfatihah.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...