Thursday, February 20, 2014

Hati Sedih Menanti Hari Esok

Sesungguhnya  hati tersangat gundah gulana saat ini..
Menangis pun tak dapat meredakan hati..
Huaa.... bunyi mcm dasyat sgt permasalahan aku ni?
Mungkin sekeping entry ini mampu merubah situasi..
Harap2nya..




Sesungguhnya aku mmg cenggini la dari dulu.. 
dulu masa emak aku stay dlm seminggu ngan aku..
lepas beliau balik sbb rindukan ayam itik.... aku penasaran 3,4 hari..
rasa sgt berat bebanan hati.. rasa terbayang2 dirinya ada 
di mana2, di setiap penjuru rumah.. rasa tak sanggup nak tengok bilik yg dia
tido tu.. rasa sayu hati ni bagai dihiris2 sembilu..


Esok aku bakal menghadapi bebanan yg sama..
tapi bukan dgn emak aku (emak aku busy skg ni, tak sempatnya org tua 
tu nak bermalam lagi kat rumah aku ni)... 
tapi mertua..
Ya, betapalah sedihnyaa hati aku ni  utk berpisah 
dgn ibu mertuaku you alls...  T __ T
After sepurnama ke sana ke mari kami habiskan bersama..
gi "angkasa lepas", gi exersize saban pagi, ngeteh2... turun tangga naik tangga shopping complex sampai lenguh2 kaki.. walau bukan beli apa sgt..
Tetiba esok beliau dah nak balik beb... 
mananya aku tak akan rasa kehilangan bak lagu KEHILANGAN... 
(sedap la lagu tu, ingat lagu tu ingat aku tau you all.. aku tujukan utk korang)..


Kalau sebelum2 ni saban pagi menemani beliau exersize..
atau riuh rendah di dapur.. bergilir memasak..
Nampaknya esok onward, terpaksa la aku cari keriangan lain..
Moga Allah temukan aku keriangan itu..  aamiin ya rabbal alamin..




















3 comments:

  1. Aduhai..luahan hti menantu baiik. Alhamdulillah ya dapat mentua yg sangat baik.. ni nampaknya mng suka mentua ya..

    ReplyDelete
  2. menantu mithali..
    baguslah begitu..

    ReplyDelete
  3. ni memang menantu tahap misali ni...alhamdulillah...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...