Sunday, April 20, 2014

Entry Rojak - petanda ketidak PROFESIONALan seorang blogger?.

In my personal opinion, membuat entry rojak sebenarnya bukan satu penghalang kejayaan sesorang blogger di dlm on line bisnes yg mereka ceburi.  (oh ya..aku bercakap selaku pengguna/pembeli bukan sbg pemilik perniagaan ye).  

Ha'ah... aku kalau nak beli sesuatu brg pun kengkadang aku suka scroll2..sampai aku jumpa gambo pemilik belog itu (sekeping pun jadik la... blurr2 pun takpe, janji ada..  bleh aku print screen, in case dia tipu aku, senang aku nak report balai...kah kah kah).    Lagi byk dia tulis pasal testimoni... sampai jadi rojak petis, rojak mamak dan sbgnya... makin berkobar2 aku nak beli.  



Itu kalau aku lah.... tak tau la orang lain.



ber"mantel"  di dalam belog dgn cheeskut 



                        



menggedix di FB dgn soalan2 math utk rakan2 dlm frenlist.. dgn niat utk mencari bakal menantu.. kah kah kah...





Bagaimanapun... dlm sibuk2 kita menulis, nasihat berikut perlu diambil kira..

"Semua penulis akan meninggal dunia, hanya karyanya sajalah yang akan abadi sepanjang masa, maka tulislah sesuatu yang akan membahagiakan dirimu di akhirat kelak.. "- SAIDINA ALI BIN ABI TALIB


"Sam, hindari gadget ketika sedang marah" - penasihat tak bergajiku,  Comeisari


Keduanya adalah nasihat yg bagus... mari kita praktikkan.






related post :     4 Tip Merangsang Pelanggan Ke Lokasi Perniagaan Anda










14 comments:

  1. Tak minat rojak...sedang teridamkan mee kari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahaya tuuu..... harus dicari!!!. Sian baby.

      Delete
  2. Ok noted. Tulis sesuatu yang bakal membahagiakan diri di akhirat kelak..

    kadang2 entry rojak tu yang menarik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah... kalau skema sgt... dh mcm baca surat khabar la pulak.. kan?

      Delete
  3. tak pe rojak pun,janji terupdate...

    jawapan pd soalan tu rasanya...8..

    ReplyDelete
  4. jadi jawapannya ialah16..kui..kui..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Carik?. Carik kek tu ke?. Saya dah buat dah.

      Delete
  6. Nak makan kek choc berani mati ....Death of Choc Cake... ptg smlm dah buat choc. Lps maghrib kunun nak membaking.... emmmm terlolap kat sofa. Penat angkut air dr luar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dasyat nama kek tu ye.
      Saya pun 2,3 hari lepas asyik mengantukkkk je Mummy...
      lepas maghrib je terlelap. Ni dah ilang sikit sbb terminum kopi.

      Delete
  7. betul kata penasihat MM tu, hindari gadget ketika marah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnn Linda.... sbb terlajak perahu boleh diundur... terlajak kata, buruk padahnya.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...