Monday, July 7, 2014

Ketuk-ketuk Ramadhan (bukan entry makanan)

 Assalamualaikum....... and haiiii!!!!.


"Mari Menggedix Sebentar!"  - Eh!.  Lama betul rasanya aku tak melafazkan tagline blog aku ni... sampai aku sendiri dah terlupa akan wujudnya tagline itu!.   


Ahhh itu semua tak penting,  topik yg terpenting ialah aku nak minta maaf pada   darling2 customer yg terkecewa sbb terkempunan tak dpt beli jubah yasmeen yg mereka idamkan utk dipakai di pagi raya.... (hot item darling!. lawa kan... sedondon ibu dan anak... dan kainnya pun lycra berkualiti tinggi... murah plak... of coz le  sapa lambat akan terkeciwa). TAPI... jgn risau,  aku tgh deal dengan satu butik ni, nanti kalau ada stok lagi, aku bagitau melalui no2 yg you all dah wassap aku tu.    Inshaallah.   Tapi kalau aku senyapp je tu... bermakna sdg terkecewa.


Hari ni aku nak "menggedix sebentar" dgn mengSHOW OFF keja2 rutin tahunan aku.     



Apakah ini?.  Cuba teka....


Apa?.   
Kuih drum??.
Acuan kuih goyang??.




Earing?.



SALAH!!!.






Dulu aku ada beli banyak tau!.
Bila time nak pakai hilang... ngengada betul!.
terpaksa la beli lagi...  RM25 satu set kat Jakel.




Gigih aku memanjat sensorang sambil
bertemankan semangat anak2 yg nak tengok 
langsir bilik mereka berganti baru.
Lama betul aku tak mengusung "tangga aluminium" turun naik tangga.. ko paham tak ayat aku ni?.  Bawak tangga turun naik tangga??.   Kalau ko faham.. bermakna ko memang  genius dan banyak makan pistachio.  Yg tak berapa faham.. sila tambahkan lagi amount dlm 2 sudu + kismis 7 bijik..  + suruh emak selawat kat ubun2.. kekeke..


* Perkataan Bahasa M'sia yg sebenar ialah :  

Puan Sam membawa "tangga lipat aluminium" (yg tinggi dan berat itu) naik tangga dan turun tangga rumahnya yg bertingkat dua semata-mata untuk memasang langsir.  (24 patah perkataan).





Kawan aku pesan.. "bilik jgn dikalerkan hijau Sam, kaler brown2 baru lawo"... tapi aku tetap nak buktikan, hijau juga menawan utk sebuah bilik kanak2 lelaki... (sebetulnya aku dah malas nak ganti2 cat lain sbb cat ni masih baru lagi.. haha). 




6 comments:

  1. Bilik shasal ke tu? Ceria warna hijau ni sam.. pandai omaknya hias ya.. naik tangga pandai tak gayat tu, maknanya bolehla buat kerja tu selalu.. hihi. Mahal pe upah orang pasangkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. * Pandai Aisy teka!!. Ya.. bilik Shashal la tu, anak bujang ai satu2nya.

      * Tak gayat Aisy sbb tangga tu kan tinggi bleh sampai siling, kaki sebelah pijak tangga, pastu sebelah lg bleh pijak kat grill tingkap, tgn main ketuk2. Memang selesa dan enjoy!. Kih kih kih.

      Delete
  2. hijau cantik tapi..nanti nak tito jer kerjanya...

    knor selalu juga memanjat..lap kipas angin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. *hIjau menjadikan kita nak tido?. Oh harus dicadangkan buat mereka yg suka insomnia.
      *haha... tp tang lap2 kipas tu, kami pggl org panjat.

      Delete
  3. MM,hijau sangat cantikkk ok.laki boleh pompuan lagi boleh.haha i sokong la sbb suka hijau kannn;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hany - Yupp!. I know you mmg green loverss!. :)

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...