Wednesday, July 9, 2014

MenDIETkan Anak Daraku..

Ain dah gemuk!
Oh tak mo sebut perkataan itu..
seorang ibu kena cakap yg baik2 utk anak mereka.


AIN DAH CUTE DAN CANTIK DAN JELITA DAN GENIUS!.
SOLEHAH, BERTUAH, DIHORMATI, DISEGANI....  aamiin.    
Haaaa cakap mcm ni baru betul!


Once masuk pintu rumah semalam,  first impression dia menjerit!.

"Hee tingginya!!.  Kenapa adik2 semua makin tinggi2 ni??".

"Mama kurus!!!".   Dia menjerit lagi.  (sejak bila aku gemuk??).



                      





Inilah dianya...
dress2 yg Mama belikan (waktu ketiadaanya) 
semua nak kena pakai cardigan di luar 
sbb dah nampak sendat...
sbb dah gemuk jelita yg amat!.



JADI!!!
Mulai hari ni, adalah masa untuk Ain berdiet!
dan Mama yakin semua itu dapat dilaksanakan 
dengan jayanya sebelum raya..
kalau tak, baju raya dipakai tak nampak cantik!.


Prop2 yg diperlukan kalau ikut diet Mama  ialah...
1). Rumah 2 tingkat yg bertangga.
2). Dapur yg jauh terperosok - mlm2 takut nak turun makan.


Sekian.  Selamat berdiet!.











14 comments:

  1. Olo olo tu gaya takut gemuk ya. Alahai. Nampak tak gemuk pun. Ni mesti sedap makanan kat asrama tu kan? Di usia macam ni mesti ramai yg nak badan keding je kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - dianya tak takut.... Mamanya yg menakut2kan dia!. Haha... sbb remaja lg kan.. harus la perlu berbadan keding.

      Delete
  2. Badan tengah naik tu, biar je la..asal jangan over gemuk dah le. Kejap lagi dia sendiri yang akan diet..aaa..omak pulak risau sianak tak nak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Che Mid - Alhamdulillah blom over gemuk lg... cuma byk baju yg Mama belikan dah sendat dan tak manis dipakai. :)

      Delete
  3. Waaaa bestnya ada mama camni.sgt supportive tau..besh besh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp tak tau la Hany berhasil atau tak... nampak asyik mengunyah je tu.

      Delete
  4. Ain..chaiyyok2 ain..you can do it, lagi2 bulan puasa ni, mesti cepat turun beratnya...
    baguslah ada mama yang amik berat neh..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin........
      Inshaallah....
      Tq Auntie Linda.. Ain jawab.

      Delete
  5. Tk adalh gemuk mna..kurus aje tu..
    nkmtgok muka boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi pinggang tak sekurus dulu Knor...
      Memang kena diet utk hilangkan beberapa cm.

      *anak2 sy pemalu - mmg takde gambar wajah mereka di blog ini.

      Delete
  6. Replies
    1. Ya ke Umi??. T.kasih.
      Tapi tang pinggang dia tu mmg perlu ramping sikit baru ok.

      Delete
  7. hehehe...kelakan akak ni... neway.. gud luck ain.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Mmg dah tahap "WAJIB BERDIET" dia ni Aty.... smlm cari baju, raya dia, terpaksa pilih saiz lebih besar dari Mama dia. Maunya tak kena diet klu dah cenggitu.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...