Saturday, September 20, 2014

Lelaki Yang Bersungguh, Dia Akan Ajak Kita Menikah

Mati-mati aku ingat dah pukul 1 pagi tau tadi, rupa2nya baru pukul 11.00. Tros tak jadi nak mikir esok nak buat sarapan apa utk bebudak gi sekolah sbb   nak merajinkan diri bukak email dulu, terjumpa plak email from my follower ni.  Ini merupakan email kedua darinya.







Nampaknya adik sendiri kurang bertegas untuk melupakan dirinya.  Maka itulah perkara ini terjadi.   Kalau Kak Mirror lah... memang tak nak Kak Mirror nak jumpa lagi bopren yg dah mencurangi  ahkak..  Ai tak rela "dimadu" walau hanya dlm sebuah hubungan... walau cinta monyet sekalipun.  Kekeke.   


Jawapannya skrg hanya pada kawan adik tu.  Adik kena tanya dia dengan jujur, bagitau dia.. 



"Kalau sayang ai... please pinang ai... Tak kisah la duit you dah cukup ke belum ke, ai nak jugak u pinang ai minggu ni jugak ok!.   Ai tak suka jumpa2 lg mcm ni, nanti buat tambah dosa ai je.   Lupakan si gedik itu!.  Pilih antara dua, dia ataupun ai??."  Hahaha...  Haaa gitu!.   





penantian satu penyeksaan - maka berterus teranglah agar terungkai segala persoalan


Kalau dia kata, dia masih cinta dgn si gedik itu, dah...  lupakan je terus dirinya. Jgn nak menyeksa diri jadi penunggu buah durian tak gugur2.   Bukan apa Dik..  leceh la deal dgn jejaka yg cintanya terbagi dua.  Sudahnya nanti ko tunggu.. punya tunggu.. punya tunggu.. last2 dia kawin si gedik dan bukan ko.  Tak ke makin parah jiwa kau nanti.  Baik derita skg.. lambat laun terubat sendiri...dari derita di kemudian hari di saat pelamin anggananmu musnah. 


Lelaki yg benar2 serious, dia akan ajak kita kawin Dik.   Bukan hanya kulu kilir tak berpenghujung.   Jadi tu la.. kesimpulannya, beranikan diri bertanya si dia secara bersungguh dan tegas sbb jawapannya hanya pada dia.   Wish you luck.  Maaf andai jawapan Kak Mirror kurang memuaskan hati..    




















No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...