Thursday, October 9, 2014

Penawar Kanser

Diharapkan apa jua kesakitan yg sedang anda hadapi, bertabahlah. Allah menguji kerana Allah sayang.   Jangan sekali-kali berputus asa untuk berubat. 






My fren telah disahkan 
mengidap breast kanser stage 3 pada 2 hari lepas.  
Pelbagai cadangan perubatan telah diperbincangkan.. 
dan antaranya adalah 
daun belalai gajah,
and apricot seed ni.
Kuaci Bijik Apricot.   Pernah dengar?.


My fren kata.. sapa makan  inshaallah hantu2
kanser takut nak hinggap..    sound amazing kan?
Aku pun apa lagi, mencari la 1 JB.... demi membenteng diri la konon2nya.
"Prevention is better than cure" kata nenek aku.. so, aku pun try le beli
100 gram.

Bentuk dia seiras almond, ku sangkakan ianya 
sesedap almond yg crunchy dan lemak2 manis.
Rupa2nya,,,,  Ya Allah pahit!.  Maung!. 
Mcm serangga pun ada..
Dlm keterpaksaan... dpt jugak ku telan 7 bijik hari tu..
Tetiba... di malam nan sepi..
perutku tetiba berdondang sayang..
bagai konsert AF sdg berlangsung dalam tu..

"Mak... sakitnyaaaa!!".

Kembali ku teringat Pak Sheikh tu pesan..

"Don't eat more than 9 pcs per day".

Laa... aku baru makan 7 bijik dah sakit perut 
memulas2 gini Pak Sheikh..
cemana ni??.  Nampak gaya...  kena pelan2 la makan.. 
sehari sebijik dulu  kot?.

Pengidap2 kanser, try la makan ni ye...  makan pelan2.


p/s :   Korang kalau ada penawar2 kanser yg mujarab, sila2 la share... hopefully sahabatku itu kembali sihat dan ceria spt sediakala.   Kami rindukan tawa rianya.




popular post : TIP MENGHILANGKAN JERAGAT 
older post :  SEPULANG DARI DESA


6 comments:

  1. Kakak ipar koi...
    daun belalai gajah...biji aprikot..durian belanda...gamat emas...air penawar 7 masjid. ..macam macam lah...

    Tiba masanya pergi jua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byk lg list nampaknya tu Nafisa. Mungkin bg yg serasi boleh mencuba. Tq for sharing.

      Delete
  2. When we consume this is meant for preventing but not to cure...
    Jadi yg dah kena tu mungkin bolehlah utk slowkan tapi tetap kenalah ke hospital sebab apricot ini bukan drug.. itu yg Sam maksudkan di sini kan...

    Kakak dah lama consume ini Sam sebab masa kakak urut dlm pantang tukang urut tu jual semua ni. Jadi selalu kakak beli apricot dan jus delima dari dia... kalau dah biasa sedap aje macam makan kacang hihi...

    ReplyDelete
  3. Mm,
    Hany prnah ada client yg ada breast cancer stage 3 jugak.after operate dia xmau proceed kemo sbb dia xmau nnti jd penat xlarat.

    Then doc agree after sign pelbagai borang la. Lps tu dia mmg amalkan mknan yg kaya dgn vitami B17,antaranya biji apricot lah. Sbb vit B17 adlh pembunuh sel sel kanser. Alhamdulillah dia skrg sihat segar bugar.pegi cek pun semua ok. Dan semestinya dgn izin ALLAH kan.

    Tp kita usaha je lah. Kita smeua ni pn kena start amalkan sbb risau jugak kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita Hany menggembalikan keriangan. Thanks for sharing.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...