Saturday, February 7, 2015

Saya Hargai Setiap Komen... tapi tak semua boleh dipublish.. BAHAYA

Assalamualaikum... w.b.t 


Entry semalam tu sebenarnya Kak Mirror tujukan utk follower belog ini, yang menggelarkan diri sbg Nazri.  Nazri telah meluahkan masalahnya di ruang komen 1 entry yg terdahulu (zmn tok kaduk punya entry).  T.kasih kerana mempercayai belog ini sbg medan meluah masalah,  kami cuba tolong sedaya yg mampu selagi blom busy sgt ni.   Dah busy nanti.. Kak Mirror main publish je.. biar yg lain tlg jawabkan.. kekeke.  


Antara yg bersimpati dgn beliau ialah seorang jejaka yg juga mengalami masalah serupa.  Kak Mirror hargai setiap komen... tapi Dik... maaf, tak semuanya Kak Mirror boleh publish sesuka hati.   Memang bernas nasihat2 itu... Kak Mirror bagi 4 bintang!!.   Yey!!  Tepuk2.    Tapi kan.... satu je yg Kak Mirror risau.. bila you tulis nasihat yg berbunyi begini

  "Sama ada pilih jalan jahat atau baik".   

Pastu bagitau pulak cara2nya..... hmmmmmmm... takut Ahkak Dik.. tak mo la cenggitu.   Kang ada pembaca2 yg mencuba try test plak.


Ok, ni Kak Mirror publishkan... setelah kerja2 pengeditan dilakukan.  Moga nasihat anda berguna utk pengadu2 masalah yg lain.





Beberapa point awak yg Kak Mirror  suka nak highlightkan ialah :

"Mana2 pompuan/lelaki yg menyakitkan hati orang lain pasti akan mengalami kejatuhan"

Yes, that's true Dik tapi actually bukan  la karma (karma ni kepercayaan hindu), sbg orang Islam kita yakin dgn kifarah (balasan).  Perbuatan baik, Allah balas baik, yg jahat pasti ada je balasannya sama ada cepat atau lambat.   Tapi jgn la sampai berdendam.   Doakan je yg baik2. Sian dia.  Kay Dik.


"Use this pain to encourage yourself to success".  Yup.. that's good!.
Bagus adik ni.  Positif.



p/s :   Sebagaimana selalu, Kak Mirror ingatkan sekali lagi....  COUPLE ITU HARAM... tak nak haram, kena nikah.



4 comments:

  1. yan pun pernah mengalami putus cinta...sehingga yan mengambil keputusan tutup pintu hati...biarlah cinta itu hadir lepas akad nikah...alhamdulilah ALLAH bagi yan jodoh yang baik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Yan.... berkat kesabaranmu akhirnya Allah berikan yg terbaik. Moga bahagia till Jannah.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...