Tuesday, February 3, 2015

Tanda-Tanda Masakan Seseorang Isteri Itu Sedap

Assalamualaikum w.b.t


Hai uolls.  Pegi mana cuti arini?.    Tak pegi mana2?.   Are you sure?.
Of coz le ada kan..    Pegi keluar masuk bilik air,  gi dapur, gi bilik anak, gi bilik anak yg satu lagi, gi bilik anak yg rambut kerinting, gi bilik ank yg rambut lurus... gi tingkat atas, gi tingkat bawah.    Yang pentingnya.. memang kita ada pegi ke mana2 pun walau sekadar  di dlm rumah   walau tak gi holiday merentas benua, ok!.  So, pleaseee jgn berdusta sgt!. 



Sbg tidak berdusta, ai pun nak declare yg arini ai pun ada gi mana2.. iaitu dapur.   Sejak mendapat kata2 perangsang dari satu artikel yg mengatakan bahawa  "Kalau suami asyik suruh kita masak, tandanya masakan kita sedap"... sejak tu ai pasrah je walau cutiku sekadar terisi di dapur memasak masakan kegemaran suami.  


IRP ni... walau seharian dah kenyang  keluar jenjalan, malam mesti nak suruh ai masak lagi.






So, ai masakan je la dgn penuh keikhlasan walaupun penat.... sebab mungkin betul jugak kot statement dlm artikel tu.. mungkin masakan ai memang sedap kot di hati suami?.  kekeke.   Sila jgn perasan sgt Sam...




Itu ari puas ati ai dapat beli pavlova ranggup Makcik tu jual.  Abaikan plastik2 di sebelahnya, yg tu lain kali kita cerita.



Biar gambar berbicara.   


Dah la.. itu je nak cakap.  Thanks baca.   Cuma ai baru terperasan, rupanya hidupku bagai ada yg kurang bila kurang berblogging.   


*mood happy sebab kawan ai dah hampir sembuh dari kansernya.  Alhamdulillah.

5 comments:

  1. Samalh tu mcm knor...dh mkn luar blik nk kna msk juga..last sendawa lauk air tgn kita....

    ReplyDelete
  2. memang untung dapat isteri yang pandai masak..

    ReplyDelete
  3. MM...yer..masakan Linda pun sedap..wakakkakaaa...
    asik kena masak ja..

    ReplyDelete
  4. mata ai nampak pavlova tuuu ;p

    untunglahh kalau suami suka masakan isteri...tp isteri la penat sket, kna masak selalu. hehe

    ReplyDelete
  5. sebab tu yan belajar masak..walaupun sebelum kawin tak reti masak...kata orang..pikat suami kenyangkan perutnya ( eh betul ker yan cakap ni ) :-))

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...