Wednesday, April 15, 2015

Ngeteh Kat Rumah

Assalamualaikum.  Arakian ai sebenarnya dihambat kesibukan, tapi sebab dah janji nak promosikan belog    jejaka kacak sorang  ni... maka terupdatelah entry ini.   Korang tolonglah baca belog beliau tu ye... karang dia ingat ai belum promosikan pulak...kekeke..... ayat punya la direct si Sam ni, dah hilang nilai2 seni.   Sorry.....akibat byk sgt tertelan cheese,  kepuitisan ayat dah makin mengureng mutakhir ini.    Tu yg nak kena gilap balik ni...  :P




Dari tajuk pun dah tau kan.. apa yg ada di dalamnya.  So, just klik and follow.




Ok itu kisah beliau, skrg kita berbalik pulak pada kisah ai yg very de busy ni.





I got to admit now bahawasanya............ "kesederhanaan itu rupa2nya lebih membahagiakan.  Kesibukan rupa2nya satu anugerah terindah".    I don't know how to explain  tapi itulah realitinya.   Rumah yg sederhana besar, perabot yg sederhana jumlahnya,..  lebih menenangkan jiwa. 
 



 U ingat rajin nau ai nak tanam pokok pisang??.   Takde nyer..   Ni kisah itu ari, masa makan kat Mandurah (bunyi mcm ala2 kat Indon kann... actually kat Aussie).    Alih2 ada pisang cheese satu pekerja  Indonesian tu hidangkan... tapi rasa2nya pisang tu bukan guna pisang lilin mcm kita kat Malaysia, jd lain ler sikit rasa.

Dah la... malas nak membebel lagi,  Ngantuk plak.  Nak tido awal la... takut cepat tua. kekeke.

11 comments:

  1. Mm, hehe mlm2 baca entry mm. Nak request gambar byk2 boleh.haha setkt nibmmpu tgk je lah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulehhh. Inshaallah nt kalau MM free Mm upload pix sebyk2nya sampai Hany muntah. He he..

      Delete
    2. Bulehhh. Inshaallah nt kalau MM free Mm upload pix sebyk2nya sampai Hany muntah. He he..

      Delete
  2. Kalau hidangkan makanannya...grenti tak muntah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lately byk snap pix pemandangan je..Nafisa.

      Delete
  3. Tolong promote ni berapa komisyen? Haha..

    Lawa teko tu..nampak saiz kecil je..sesuai utk makan tak ramai kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komisen?. Tu la, ai tgh buat calculation ni Aisy. Hahaha..

      Delete
  4. ok..nanti yan follow..insyallah :-))

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...