Monday, October 12, 2015

ABC di Albany Highway dan Pameran Di Ellis House - Aussie (9 gambar)

Assalamualaikum uollss!!



Gambar2 1 -  4 berlokasi di Ellis House.    Nak masuk percuma je!.



Awesome scenery!.   Cemera je cikai.... rasa nyesal tak bawk DSLR..


Kehijauan pepohonnya mendamaikan, orang pun tak berapa ramai... hanya sekali sekala nampak pasangan warga tua mengambil angin petang berdua2an merentasi jambatan ni.   Memang sesuai sangat untuk merelease tensen kat sini.



Sekali pandang macam aku dah ada kat Malaysia je kan?.   Actually inilah Ellis housenya tu....  Ellis adalah penduduk terawal kat situ. Tak sempat berbual sangat dengan penjaga rumah tu sebab terlalu asyik menghayati lukisan2 yg dipamerkan.    Tapi menurut firasatku, mungkin rumah ni kalau kat Malaysia ala2 rumah P.Ramlee..    






Antara lukisan2 yg dipamerkan.



Di hujung jambatan yg merentasi "hutan bandar" tadi tu,  if you keep walking up, you will see panorama ini..  Apa lagi, tempat memancing ler.





Memang best bentang tikar bawah jambatan ni sambil menemani tersayang memancing.

Ok, lupakan pasal memancing,  you know,   aku dah jumpa pun ABC kat Aussie ni.   Di Albany Highway.    Bintang Cafe..



Walau tak setinggi ABC kat Malaysia, sekurang2nya dapat jugak aku melepaskan kempunan.  5 Dollar semangkuk.




Vote for nasik goreng belacan!.   Aku rasa ianya perfect dan sebijik macam kat restoran2 Malaysia.




Ada yg tanya rega... so ni aku update :-

Hari ni, for the second time pegi lg and  oder nasi 5 pinggan, kangkung goreng belacan, ayam lemak, gado2 dan salmon fish berlado - total 60 Dollar.   Worth it right?





11 comments:

  1. :-))asalamualaikum sam...apa khabar..
    Wah ada abc dan nasi greng belacan..tu macam air kelapa je

    ReplyDelete
  2. Klu kat sini hutan2 gitu tak ada org...penyamun pun main perananlah ..seram nak jln sorang2...

    Apa2 pun mmg sodap nampak hidangan tu dear MM..lepaslah rindu rinduan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes my dear K.Nor..
      Tertunai hasrat di hati saya nk mkn ABC akhirnya.

      Delete
  3. wah bestnya ada abc n nasik goreng belacan..boleh mengubat kerinduann..hihihi..take care MM..

    ReplyDelete
  4. Wahhhh....ada abc rupanya....berapa rm satu mangkuk tu sis..

    ReplyDelete
  5. wah..makan sedap2 tu Sam.. alhamdulillah kalau gini tak terasa sangat berada di perantauan, masih banyak benda yang biasa makan ada kat sana.. orang dan persekitaran pun baik2 tu tenang hati ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Aisy..
      Kesimpulannya hampir 90% makanan favorite I kat Msia telah pun dijumpai kat Aussie ni.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...