Friday, November 20, 2015

Bilik Dah Tak Berpuaka Lagi...

Assalamualaikum Gurlzzz!.


Padahal..........KESIBUKAN melanda.......    tapi tangan ni gatal je nak mengupdate belog.   Nak buat guane kan...  belog dan aku tak dapat dipisahkan.    Memang sengaja update utk ilangkan stress sebelum meneruskan keja2 yg teramatlah menimbunnya macam gunung berapi nak meletus. Mujurlah bilikku "tak berpuaka" lagi....  MR. SUMMER is back!!.  40 darjah celicius.


Pertengahan tahun dulu  berpuaka sangat......   sampai nak keluar bilik pun malas macam kemantin, terasa begitu nyamannyaaa.... dgn suhu di bawah 0  darjah celicius... membuat orang nak zzzzzzzzzzzzz.... je...  itulah definisi "bilik berpuaka" mengikut kamus aku.  Bila masuk je terus tak dapat nak keluar lagi.  Mata bagai digam2.


Tengok fb semalam... tetiba terbit keterujaan tengok kawan2 kat Malaysia rajin berjualan kuih  especially   Puan K yg hidupnya penuh ranjau tu  (sesuka aku je kan menuduh hidup orang lain penuh ranjau... macam la perjalanan hidup aku ni smooth sangat).    Aku suka tengok wanita2 yg rajin berusaha mengubah nasib... dari sedih menjadi ceria.       Aku tak mampu nak menyumbang apa buat mereka melainkan  doa.


Yes... gurlz...  scary doesn't take you anywhere!!.   Bangkitlah dari mimpi2 ngeri yg menyelubungi.  






Niat nak update tadi sebenarnya nak kongsi resepi diet....  nanti la.. free2 I tepek resepi "Baked Apple" ni ye..  




p/s   :    Bilik korang berpuaka tak?.  



12 comments:

  1. Oo..epal ke??...ingatkan mencepu tadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mencepu?. Sorry my Malay not so good....Nafisa... kekeke. (just kidding k... Tp mmg x pernah dengar).

      Delete
  2. Assalamualaikum MM... seram bc tajuk entry ingatkan ape la yang puaka... hehe kat malaysia hjn je.. sejuk!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Miz ...
      Haha... tajuk tu.. saja je buat gempak.

      Delete
  3. Kat bilik Che Mid ada puaka.. pagi pergi kerja, petang baru balik. Bila puaka tu balik, memang tak boleh apa dah..kena ikut je cakap dia ha ha.. tapi saya sayang sama itu puakaaaa..

    ReplyDelete
  4. Wow mcm sedap jer..kongsi le resepinya...
    Sejuk sgt pun tk leh zzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau ler K.Nor suka ke tak .. baked apple tu..
      ni resepi utk org2 diet je..

      Delete
  5. bilik yan terlebih puaka..haha...sejuk sam..ujan2 ni

    ReplyDelete
  6. ingat berpuaka apa lah tadi hehehe

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...