Friday, December 11, 2015

Gudang Aksesori Binatang Peliharaan

Assalamualaikum.... Salam jumaat semua!.


Dari tadi berdilema nak pegi ke tak event malam ni, kawan2 semua dah message....setelah habis pikir, akhirnya aku memutuskan  untuk tak pegi demi keluarga tercinta especially suamiku itewww!!.   Esok keja.... minggu depan plak dah sibuk dgn jadual yg padat  jadi jika aku pulun2 semua benda aku nak buat, kesian pulak kan suami dan anak2 yg perlukan perhatian di hari2 minggu yang berharga begini?.


Ok!.   Muktamad!.   Aku tak pegi dari sudahnya nanti... separuh hatiku asyik teringat rumah.  (harap2nya  my fren tak follow la belog aku ni ye... karang digoogle translate... pecah tembelang plak rahsia aku ni.. haha).



Well,   hari ni nak share satu tempat untuk "si cumil" anda.   Mana tau korang ada bela tucin or binatang2 peliharaan yg lain, boleh la sopim mopim kat sini. Aku tak bela pet punn sebenarnya..... tapi tengok la.. demi korang aku pegi dan tolong snapkan tau..  (cehhhh padahal tu... tersinggah sebab menyangka  kedai ni kedai ayam itik, konon nak beli sayur... dari jauh macam iye, belek dekat rupanya bukan.... huahaha).








Tengok tu... pelbagai tempat2 pembaringan dorang...




untuk rabbit, ayam dsbnya...




biarpun sekadar kucing,  hormatilah dia dgn memberi makan di dalam mangkuk yg bersih dan vazz!!.
mana tau... makbul doanya... didoakan kita jadi jelita dan awet muda..







Dalam ni ada jual makanan2 dia, rumput kering, baju2 kucing, dog dsbnya.
Lipstik je yg tak jual...





Dah.... itu je nak cerita. Apa nama kucing korang?.


Nota  :     Ketika berjalan ni, aku ditemani IRP dan Ain....  budak dua org lagi tu sekolah.












10 comments:

  1. Ini kalau anak-anak kakak memang sukalah. Bekas makan kucing mereka pun dah macam bekas makan org nak yg set makan dan air yg sama coraknya. Tapi kakak ni tak kuasa Sam:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah utk anak K.Zakie..
      Saya pun tak kuasa Kak...

      Delete
  2. Ye btul layan family lgi bgus,klu event tu tak berapa mnfaat tak pyh pergi..hihi...kn...kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan kerana event tu tak ada manafaat.. ADA!! K.Nor (related dgn kerjaya).. cuma keadaan tak mengizinkan.. nak buat guane kan..

      Delete
  3. Masa akak g kedai pet, stroller pun ada untuk kucing....seronok rasa...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh I see.. sweetnya..
      Saya tak terperasan sama ada kat situ ada ke tak...Kak...mcm tak nmpk.

      Delete
  4. Hye? Boleh tau x kat mana city farmers ni? Sy nak pegi nak cari pet stroller.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belmont Ave.
      But not sure pet stroller ada ke tak.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...