Thursday, December 10, 2015

Perabot-Perabot Lama

Alhamdulillah  sujud syukurku pada Illahi....  500  mukasurat assignment yg menyerabutkan otak selama ni telah berjaya aku siapkan dgn jayanya malam ni.   Pasni dah tak pening2 lagi..   tinggal touch up2 mana yg patut, boleh la berdating dgn lebih aman dan tenteram tanpa suara2 latar yg membingkitkan...



"Sapa homework tak siap... tak boleh ikut (berjalan)...".    

Konon2 ditujukan untuk Shashal... padahal untuk isterinya ni la..sapa lagi.    Sampai hati IRP cakap camtu kannnnnnnn?.  (ai tau dia bergurau).  




Sebagai meraikan keriangan aku...  so,  aku buat la entry bergambar untuk tatapan follower2 semua. Kisah suatu pagi di Swan Valley,   Art And Furniture Gallery.  Kot la korang teringin nak memborong perabot2 lama ala2 zaman nenek  moyang.. boleh la terjah kalau2 suatu hari nanti tersesat kat sini.











Cantik la pemidang tu...
Aku tak tengok pun berapa rega...
sebab niat aku ke sini sekadar nak cuci2 mata..












Oh ya... ni kat kedai yg lain..
menapak sikit korang akan jumpa la kedai baju dan shawl  ni...
15 dollar utk 2 helai shawl.. tak tau la, maybe time offer je kot?.






Korang tengok la...
betapa aku sangat rindukan Malaysia..
hingga nampak pokok kelapa pun aku snap..
nunn... sayup2 di hujung sana..
sekilas pandang... macam kebun abang aku
nun di "Kashmir"..  Pt No. 7







Akhirnya membebel punya membebel   dah pun pukul 2.24 pagi.   Style muslim2 kat sini (especially remaja2 yg liat nak bangun pagi).. dorang stay terus sambil tunggu solat subuh... sebab kat sini subuh masuk awal... contohnya hari ni 3.25 am.


Ok la... rasanya itu je yg aku nak cakap untuk kali ni.    Entry  ni sengaja ditulis untuk tatapan anak cucu.. biar mereka tau....   ingat senang ke nak senang ha???!!!!!!!!!!!!!!   Cehhh macam maghoh plak kan?.    Hahahahaha...





6 comments:

  1. Replies
    1. Biasa ler Yan... nak pandai punya pasal.. hihi

      Delete
  2. Salam kenal MM,

    Perabot lama ni, kalau en suami CH jumpa memang dia terjah ni.. peminat barang lama..
    Baru-baru ni dia jumpa dulang tembaga arwah mak..
    itu pun diangkut balik..

    MM di mana skrg ni.. cepat masuk waktu subuh tu..
    Cuti cuti ke :)

    CH follow #905 jemputlah ke blog kecik CH ye :)


    905

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Nur..
      Tq follow.
      Saya kat Australia.

      Delete
  3. Seronok dapat pergi kedai macam ni. Tempat kita susah nak jumpa macam ni.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...