Monday, October 17, 2016

Nak cari mangkuk yg halal dan cantik!

Assalamualaikum semua!!.

Sihat hendaknya.  Sessi membuang sawang je ni... sementara tunggu nak balik ke rumah.  Karang klu terbiar berminggu2.. takut ghaib terus plak blog ni.



Baru abis lunch..   membekal "Lipstik Rice" (meminjam kata2 classmate ai).. yg dimasak mlm tadi..   My bestie tak datang kelas plak arini.. boring pulak.  Selalunya seboring apa pun... dia pasti akan usahakan utk buat ai happy sampaikan hilang alasan utk berduka nestapa.





Hobi skg... menyajikan menu2 negara2 asing utk family... such as Korea, Brazil, Japan.  (Tapi selalunya end up jadi resepi melayu..  sambal belacan juga dicari).
Tgh nak cari mangkuk yg cecantik dan HALAL utk tujuan itu.

Yg halal?. Owhh.. maksud ai.. yg bukan berasaskan tulang temulang hinzir.  








Skg tgh trending kan menu ikan kembung kukus then disimbahi kuah asam bercili?.  Bleh dicuba nanti bila "me-time".  Sebab org2 kat rumah ni elergic cili.








Karipap malas - guna roti je..
Pun tgh trending skg ni.


Oklah.. itu je nak tulis. Bercita2 nak buat karangan novel.. tapi idea ke laut plak.

7 comments:

  1. Karipap roti memang senang Sam.
    Tak payah goreng, inti sandwich pun boleh. Inti tak terburai. Kakak sebenarnya dah lama buat utk anak-anak kakak cara ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo I see. Ya la kannn.. Good idea tu kalau utk sandwich. Mesti cantik dan sedap!. Tq Kak Zakie.. for sharing.

      Delete
  2. Hihihi takut ghaib blog ye :)

    Rajin juga lah tu walpn karipap roti MM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yatie - yg rajin bila inti dia inti kentang..😃😃. Ni guna sardin je. ☺

      Delete
  3. hai kakak cantik...seronok kat negara orang ye...cetak karipap tu beli kat sana ke bawa dari sini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Adik Cantik!.
      Cetak karipap tu sgt berharga.. adik ipar belikan kat Msia masa memula pindah sini. Kat sini mcm blom pernah jumpa lg.

      Delete
    2. Hai Adik Cantik!.
      Cetak karipap tu sgt berharga.. adik ipar belikan kat Msia masa memula pindah sini. Kat sini mcm blom pernah jumpa lg.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...