Thursday, October 6, 2016

Si Kolot Teman Bloggermu....

Berbalik pada topik penolakan sebagaimana entry terdahulu,  aku pun kadang-kadang terpelanting dalam dilema.  Jap.. jap.   Aku bukan nak kaitkan tentang isu cinta sebab aku dah kawin ok!.  Dah pangkat makcik2 dah.    Ni kes penolakan untuk keluar makan, berliburan dsbnya... dgn non mahram.


Well... ada sesetengahnya berniat suci, just nak mintak tolong sesuatu.  Nak siapkan assignment dsbnya.  Siannn...  Itu aku faham.... tapi bukannya tak nak tolong. Sorry Neng...  Awal2 aku akan bagitau aku ni walaupun ala2 western... ahaks... tapi aku masih terikat dengan budaya ketimuran yg tak  boleh keluar berdua2an walau apa alasan sekalipun.  AKU DAH KAWIN!.  Bagi orang lain.. mungkin itu normal, tapi tidak bagi aku.  Itulah cara penolakan yang aku akan bagitau pada mereka.   Lantak la orang nak cakap aku kolot pun.   Siap terkekek2 ketawa lagi mendengar penjelasan aku.    Sampai hati betul!.  Sobzzzzz....


Ada juga menolak tawaran "keja berprestij" kat sini baru2 ni.  Nak tau sebab apa?.  Sebab awal2 lagi... boss tu nak ajak keluar makan.  Kalau nak berkenal2an sekali dengan hubby aku tak kisah, ni tak, nak keluar berdua plak. Oh NO!.    Tak pe la kan... mesti Allah nak ganti dengan yang berganda2 lebih baik.   Aamiin......  


SI KOLOT TEMAN BLOGGERMU...... kekeke...



Dah berhari2 asik menu western sebab assignment Mama melambak2, Ain lagi la... dua kali lambak.. akhirnya semalam selesai. So, dapat la masak ala2 kampung.








Alhamdulillah anak mama dah kembali ke pangkal jalan ~ dah kembali minat memasak.   Kekeke..  Ni pritzle pertama dia dan nampaknya sebijik macam kat Auntie Anne...


8 comments:

  1. Biar dikatakan kolot tapi tak melanggar syariat itu jauh lebih baik daripada modern tapi ada dosa tercatat.

    Anak mama mestilah ikut macam mama. Bukan tak nak buat tapi kekangan masa. Pretzel dibuat bukan aje sedap tapi juga menarik dipandang tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul la Kak Zakie.. tp tu la.. kdg ada yg faham.. ada juga yg terkejut. Moga Allah menetapkan iman kita semua.

      Delete
  2. Replies
    1. Alhamdulillah... masih ada yg setuju dgn saya. T.kasih.

      Delete
  3. ish tak kolot la Kak Mirror. Kalau sy pun x da nya nk kluar berdua. mcm pelik je kan. =)
    mntak skit pretzel! hihihi.. terliur tgk. serius sebijik auntie anne.!=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn... Aina.
      Karang jadi fitnah plak.
      Prevention is better than cure.

      *Ain rindu sgt prerzel Auntie Anne.. Aussie x de. Tu yg berusaha buat dgn bersungguh2.


      Delete
  4. Saya pun rasa tak kolot.
    Sedapnya nampak pretzel tu. :D

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...