Friday, October 21, 2016

Pasar Malam Obersea

Mlm ni kat Curtin ada "Pasar Malam"!.
Setaun sekali je menda ni...
Bagi perantau2 yg rindukan makanan tanahair masing2.. selalunya tak akan melepaskan peluang keemasan ni.





Cendol!

Pukul 5 start...
Masa tu orang blom ramai sgt..
Maka dapat la beli laksa dan nasi lemak tanpa berasak2..
Semangkuk 5 dollar.

Dah beli semangkuk...
Tak cukup pulak..
Sebab dimakan dek anak2...
Padahal dorang dah makan murtabak,
Kuih2 Korea dsbnya..

Minta Qistina beli lagi..
5 minit pastu dia berlari anak plak.. dgn tangan kosong..
"Ma... sure ke Mama nak laksa tu?."

"Why???".

"Tengoklah tu!!".  Rupa2nya org dah berbaris pjg.... dah mcm kat kaunter immigration dah.





Sekilas teringat "kempen SABAR"..
(Sendiri cipta... tak kan sendiri lupa😃😃).
Takpe... biar Mama je yg beratur!.
Sabar...
Nak makan yg sedap2 punya pasal..
kesabaran kena ada.
Sekadar beratur je punnn..
bukan kena masak!




Sebenarnya banyak lagi gerai2 lain...
Tapi sebab Gerai Bunga Raya ni lebih kpd ala2 Msia.. 
so, perindu2 makanan Msia ramai ler tertumpu ke situ.





Merakam kenangan di "pasar malam obersea"
tak mo sengih2.. sebab ni kat khalayak ramai..



Ai tak kisah beratur!.
Tapi kalau pepagi.. Payah sikit!.
Sebab kita terkejarkan masa..

Ada ketika2nya...
dah elok2 beratur kat satu gerai kopi ni...
separuh jalan tak jadik...
sebab panjang sangat..


Note :
The law of attraction states that whatever you focus on, think about, read about, blog about and talk about intensely, u're going to attract more of into yr life..

9 comments:

  1. wahh mcm best je..haruslah ok even beratur pjg pun..dah setahun sekali je adanya...kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Husna - cuaca pun sedang2 ptg tadi.. kira ok la beratur pun.

      Delete
  2. wahh mcm best je..haruslah ok even beratur pjg pun..dah setahun sekali je adanya...kan??

    ReplyDelete
  3. Kalau sayapun, rela beratur demi dapatkan semangkuk LAKSA, nyum3

    ReplyDelete
  4. Wah ada pasar malam juga. Setahun sekali tu yang tak tahan. Tapi nak merasa bertur panjang pun tak apa. Susah nak jumpa laksa kat sana ker akak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Restoran2 Melayu kat sini tak jual laksa. Kalau nak buat sendiri pun tak susah, bhn2 ada jual.. malas dgn rajin je la.

      Delete
  5. Salam kenal.pglmn sy di us,buat laksa guna sardin tin,sbb susah jmp ikan fresh.yg biasa ada catfish.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal MumMe...
      Saya pun pernah buat guna sardin.. rasa pun tak byk beza, malah memudahkan.. cuma sardin kat sini tak semurah kat Msia.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...