Wednesday, February 8, 2017

Pengalaman Hidup Bersendirian Di Australia

Alhamdulillah... mereka dah kembali ke pangkuan setelah sebulan lebih menghabiskan percutian di tanahair.    

"Jadi... selama itu kau berseorangan Sam kat Aussie?".    Mesti itu pertanyaan anda kan?.


Ha'ah la...  sorang2.  Aku kan ada exam byk!.

Ianya satu pengalaman menarik walau agak perit mulanya.   Ibarat macam kau dihantar ke kem bina semangat dalam utan,  cuma bezanya  "kem bina semangat" yg aku jalani ni dalam umah.   Haha...


Aku ok je...   tapi IRP pulak yang risaukan aku lebih.  (Mungkin dok baca feedback pasal ada 2, 3 kes criminal.).   Beliau tak menzahirkan kerisauannya tapi tindakannya menyediakan pelbagai peralatan keselamatan mencuakkan haku!!.    Malah ada menyarankan aku stay kat hotel.. tapi tak koser la aku nak mbazir2.   I am strong ok!.  Trust yr wife!.  Don't bazir2!.

Kata Ain.. Abah risaukan Mama.. (OMG!.  Sayang jugak beliau dgn bininya ini... muehehe  :P).


"Ahhh dlm kubur pun nanti sorang2..."  pujukku dalam hati.


Upload pix ni sebagai menghargai tudung AJ pemberian Ain..


Sepanjang "bersendirian" asik mengidamkan nak makan kek.. tp mood membaking ke laut bila anak2 & hubby takde... so beli kuih2 ni kat kedai afghan..


Mengabadikan pix ni sbg menghargai jubah hadiah dari kakak aku..
T.kasih juga buat adik ipar ... bg jubah Mekah.. tp blom sempat oter lengan lg..
so kita KIV untuk next event




Ok... back to the topic... sebenarnya kekuatan muncul sebab kawan2 Aussie aku dah ramai (berkat muka toya dan ramah.. senang nak membiakkan kawan... kah kah kah)  jadi tidaklah pun sepatutnya aku berasa lonely sgt sebab mereka bila2 masa saja menawarkan untuk hang out bila time takde kelas.   (Thanks Allah for this blessing).  



Minggu2 pertama memang agak seram.  Dengar bunyi atas bumbung pun dah meremang padahal mungkin nocturnal animal.   Haha..

Kesimpulannya...
"Jika niat kita untuk membahagiakan orang, Allah akan turunkan hamba2Nya untuk membahagiakan kita".    Quote apa plak ni Sam?.   Tetiba je??.   Err maksud aku.. aku melepaskan mereka pulang ke tanahair sebab mereka pun rindu atok mereka.    And in return,   Allah turunkan pula org lain untuk mewarnai hari2ku.   Did u make sense?.















8 comments:

  1. ¡Hola buenas noches! su blog y muy buena TBM, siempre vuelven a visitarnos. y el traductor de mi blog ta operación normal. buena noche aún más para ver. Yo me siguen en mi Blgo para ayudar. bjs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Nin Tudo..
      Thanks for your visit.
      Have a nice day!.

      Delete
  2. Duduk di tempat orang memang banyak pengalaman yang menarik dapat di pelajari.

    ReplyDelete
  3. sis sorang sorang ke ? be strong. dapat kutip pengalaman berharga kat tempat orang. good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurfilzah - Sekarang tak sorang lagi.
      Semua dah balik sini dah!
      Kalau sekarang sorang2... tak berani buat entry ni Dik..

      Delete
  4. alhamdulillah..berjaya melalui detik2 sendirian itu dengan jayanya

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...