Wednesday, May 20, 2009

MERAYAU KE KAMPUNG-KAMPUNG - Singgah makan di Tanjung Piai

Sebelum memulakan karangan ni... MM nak ucapkan berbanyak terima kasih kpd yg telah sudi drop by kt blog MM yg tak sepertinya ini seterusnya sign my GB (Guest Book).... terima kasih kerana sudi attachkn gmbr sekali. You all guys... mmg sporting, MM akan simpan gmbr tu sampai bila2, Insyallah.... TQVM!!!

Hujung minggu lepas kami bertukar angin dgn merayau-rayau di kawasan perkampungan pulak... dah bosan rasanya menghabiskan hujung minggu yg sangat berharga itu dengan hanya melepak di shopping complex... So, kami merayau-rayau menuju jalan kampung di Pontian, Johor... Kampung tu memang best.... terasa damai je tengok rumah-rumah papan kat situ..


We all beli durian yg dijual kt tepi jalan Pontian - JB








"Makcik ni...gmbr aku pun dia nk ambik.. apa la" Kata monyet. He3.
Nak lunch di Tg. Piai (dah lama tak stay kt chalet atas air ni...best
tau boleh memancing atas tingkap bilik)



Dulu Ain baby lagi masa kami last dtg sini.. skrg
dah boleh pimpin adiknya...





Chalet baru ni... look nice and comfortable je... ingat
nak stay kt sini la one day.


4 comments:

  1. Wahhh....cam best..penah la sampai sekali dic2...nyaman je.cuma skgni lagi lebih cantik nampaknyer.

    ReplyDelete
  2. Bukan mcm best.... mmg best pun..Kak Gee.. tp satu je... x boleh nk main ombak and swimming..cuma boleh mancing je..

    ReplyDelete
  3. emmm nice place to stay, kat ner tu bokde, aku ni lahir je kat johor....tp membesarrrr di luar

    ReplyDelete
  4. Lek BB...
    Ni la yg dikatakan Penghujung Benua Asia - Tangjung Piai.. dekat Pontian.

    Chalet2 dia semua atas air mcm "rumah air" kat brunei tu la.. Paling best tu la.. org pompuan tak la boring sgt sbb mlm2 buta boleh tumpang sekaki memancing dari tingkap chalet je.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...