Thursday, January 14, 2010

SCHIZOPHRENIA...

Penuh dah blog Makcik Mirror dgn bloglist kengkawan dari KASHMIRku... Blog si DOYOK /BB disebabkan rahsia sgt... so, tak dpt la disertakan sekali.... blog OLD SCHOOL tu mmg sengaja dirahsiakan atas sebab2 keselamatan.

Blog lain yg selalu MM ngendap mcm blog MUMMY GEE, MAMA MIRAKI dan ramai lagi tu selalunya MM terjah je dari blog MS... ha.. kan senang!

Untuk ANIS - sila baca apa itu schizophrenia ... yg antara simtomnya ialah :

Orang itu seolah2 dapat mendengar suara yang tidak didengar orang lain atau mereka percaya bahwa orang lain membaca fikiran mereka, mengendalikan fikiran mereka atau merancang utk menyakiti mereka. Pengalaman-pengalaman ini amat mengerikan dan menyebabkan ketakutan, kemarahan yang ekstrim. Pengidap schizophrenia berbicara yang tidak masuk akal, dapat duduk selama berjam-jam tanpa bergerak atau banyak bercakap. Ok utk info selanjutnya sila tanya Pakcik Google plak ya.

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Hai... Makcik... Happy Birthday to you... Dah buat sujut syukur x pagi ni...? Kerana ditambahkan umur 1tahun lagi... Tapi kenapalah hari ulang tahun ko ari ni ada gerhana matahari ptg ni.. Jangan lupa buat solat gerhana matahari ptg ni.. Mudah2han dijauhkan dari perkara2 yg tidak baik dalam hidup cik.. Apa2 pun semoga bergembira dihari ulang tahun cik yang ke... Tet... o.k...

    ReplyDelete
  4. t.kasih Anis.

    Oh.. t.kasih di atas ingatan ko utk sujud syukur tu. InsyaAllah cik buat.

    ReplyDelete
  5. hepi besday ye bokde..thn ni dpt hadiah apa..ada ala2 mcm ct waliza tak????

    ReplyDelete
  6. T.kasih Mei... hadiah? ngeh ngeh ngeh... siapa la aku Mei.. aku tak sefofular CT WALIZA katakan...

    ReplyDelete
  7. selamat ulang tahun....smoga trus pnjg umur..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...