Saturday, January 9, 2010

TAK TAU NAK TULIS TAJUK APA...

Pehal plak la blurr gambar ni?? copy paste dr FB tadi.. gambar ni takde kena mengena dgn entry tp sesaja je upload sbb dah janji itu ari untuk soalan TAG dari Cikgu Mira.. ni ler gmbrnya tu..



Ok... bawah ni entry lain yg tiada kaitan dgn pix di atas...

"Sesungguhnya sakit adalah penebus pelbagai dosa dan kesalahan sehingga sakit menjadi balasan keburukan dari apa yg dilakukan oleh hamba, lalu dihapus dari amalnya hingga menjadi ringan.

Sesetengah org menduga, keutamaan pahala hanya diberikan pd mereka yg menderita sakit berat yang belum tentu akan sembuhnya sedangkan sebenarnya seorang hamba akan menerima balasan atas musibah yg melandanya selama ia bersabar dan meminta pahala."

Sebenarnya MM mcm nak demam selsema ni... biasa la bila dah menjaga si Shashal yg selsema tu... semalaman tak boleh tido sbb dia merengek-rengek susah nak bernafas.. Alhamdulilah hari ni dia dah kembali ceria.

Teringat dulu masa zmn kanak2... kita kata kita mcm tak demam.. tapi bila bangun dari tidur di suatu pagi di tahun 1979, kakak (Ustazah A) dah siapkan satu surat untuk Cikgu

"Cikgu, anak saya, Miss Mirror tidak dapat bersekolah pada hari ini disebabkan demam"... Kakak kata emak yg suruh... emak kata badan MM tersangat panas, so tak payah sekolah pd hari itu... begitulah sayangnya emak kita kpd kita, kita tak demam pun dia kata demam.. tapi naluri seorang ibu tentu lebih tahu kondisi anaknya even tak cek guna temperature...

So, itulah yg MM lakukan pada Shashal sekarang... even pagi tu dia merayu nak bersekolah.. MM kata...

"tak payah la Nak... tunggu la Shashal sembuh... kalau Shashal dtg sekolah nanti selsema tu menjangkit kat kwn2 Shashal yg lain.. sian diorg Nak.. "

Sekarang Mama pulak yg nak demam Shashal.... sapa pulak yg nak buatkan Mama sup panas ni?


















3 comments:

  1. Kawe ni pon dah kena demam dah, panas rase kat dahi nih... Tu yg tak lena tido asyik terjaga jer... So bangun Solat Ishak & then terus bukak Blog sampai la nih...

    MM - Gambar sekolah tu awak kecik gilerssssssss.... kasi la scan besaw2 & email kat kawe... leh gak tenung satu2 muka2 junior kawe tuh... hehehe

    ReplyDelete
  2. tak pe la SP, Rasullulah sendiri suka kalau demam..so, kita kena bersyukur sbb dikurniakn demam ni.

    Gambar tu copy paste.. sbb tu la jadi mcm tu.. dh cuba adjust kt Microsoft Office Picture Manager tp mcm blurr plak jadinya. Klu nak scan kena cuci dulu gmbr tu.. tp I ni takde pen drive nk gi cuci2 kt Kedai ni..

    Mu nok belek hok mano tu SP?? Mu punya ex tu ke? Huhu..

    ReplyDelete
  3. Tol la tu Sam, hari dah kena MC dah coz still tak larat nak gi work... Ni MC pon kena bukak ofis kat umah nih... banyak kerja kena buat...

    Foto tu kena rescan tuh... kalau dah kecik cam tu nak edit pakai new software pon dah tak leh nak cantik lg dah...

    Nak belek sapa? Biarlah Rahsia ... Hehehe...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...