Monday, March 8, 2010

KENA TAG LAGI DENGAN PUTERI CAHAYA - JAWAPAN PART 1

Hari ni Makcik Mirror kena tag lagi dgn anak sedara aku yg sorang ni.... PUTERI CAHAYA.
Lorrrr Miraa......... soalan ni pesal sama mcm tag yg lepas plak ni ya? Takpe... MM jwb dgn versi baru pulak.... ya la... tag yg lepas pun dah berkurun gak kan, pantai lagikan berubah... ini kan pula jawapan Tag Makcik Mirror...mesti ada yg berubah jugak kan? Tapi kali ni MM nk jawab dgn lebih serious sikit ala2 org jwb interview.

ADAKAH ANDA RASA HOT?

~ I rasa hot tu mcm ngetop, vouge, glam.. tp klu u nk suruh I ukur semua kreteria itu di bdn I... terkurang pasti la pulak jwpannya Cik Puteri.. itu kena tnya org2 sekeliling I yg melihat. Teramat segan pulak kali ni I nk masuk bakul..... ahaks!

UPLOAD WALLPAPER PC/LAPTOP YG ANDA GUNA SKRG!

PC I blank je...kaler putih but di atasnya terhampar doa utk suami isteri yg anda boleh perolehi di : http://berjalandanmelihat.blogspot.com .... I bukan tak nak upload doa tu kat sini tp si tuan punya blog dah pesan... HAKCIPTA TERPELIHARA.

CERITA PASAL GAMBAR TERSEBUT

Cik Puteri....as I said earlier, wallpaper tu ialah paparan DOA suami isteri jd ianya adalah doa yg digalakkan kita amalkan hari2..........so tiap kali adap pc tu...automatically me & him akan baca doa tu...

BILAKAH KALI TERKAHIR ANDA MAKAN PIZZA

Dah lama tak makan.... eh apa soalan Cik Puteri tadi? Kali terakhir? 3 bln lepas kot... sbb last week tu ingatkan nk mkn DOMINO pizza kt Giant Plentong...rupa2nya dah tutup.

LAGU TERAKHIR ANDA DENGAR

Owhhh...sedihnya nak cerita.... td I baru upload/share youtube Pamit Selamat Tinggal by Broery Marantika di wall FB... sungguh syahdu lagu tu Cik Puteri...... liriknya bagai merobek tangkai hati...... sob sob sob.

APA ANDA BUAT SELAIN MENYELESAIKAN TAG INI

sdg mkn roti telur yg I goreng td dgn Cik Abe yg kelaparan.

SELAIN NAMA SENDIRI, ANDA DIPANGGIL NAMA APA

Oh yg last tag tu dulu I sibuk sgt x jwb secara terperinci kan, so, kali ni I jwb secara jujur nama2 lain yg korang belum tau kan...

SAM ~ teman2 rapat je pggl nama ni...

Eton ~ nama ni mula diguna sbb mula pindah tempat keja pastu tinggal dgn sorang Mak Angkat tu...pastu terfikir... xkan la nk suruh Makcik yg dh tua tu pggl Sam plak kan.. so tukar la jd Eton.
even my family sendiri x pernah pggl I dgn nama ni. Ada juga yg x suka dgn panggilan ni sbb ala2 kekampungan...but I mmg x berapa nk kisah...janji cun... uwek!

Sal ~ actually kwn I yg nama Kay tu yg selesa pggl I dgn panggilan ni.

Mit ~ ni pun panggilan dr seseorg..... x boleh la sebut kt sini sgt2....sbb cerita dah terkubur di lipatan sejarah... cuma nk ckp akan betapa kreatifnya dia ni mencreate nama aku.

eh ada satu nama ni yg uoll tak tau...hahaha... bahana namaku yg unik ini, ada sorang Cikgu tu tak berkenan sbb Cikgu ni mmg sayang dgn I, dia kata... why not I tukar nama kpd MARIAM... You tau Cik Mira... sampai rumah I nangis2 ckp dgn nenek....pastu Nenek ckp...

"la... kalau nk tukar nama kena buat bubur merah"... ini mmg tradisi adat jawa, ala org zmn dulu kala.. kalau nk buat perubahan apa2 pd anak kena buatkan bubur merah makan ramai2.

Alamak!! Cerita pasal nama je dah panjang berjela Cik Mira.... so, sebelum blog I ni makin memanjang penuh 1 pc.... I diberi pengampunan je la kan kalau tak dpt tag sesiapa.... tak sampai ati la nak tag semua kengkawan I tu... diorg punya keja je dh menimbun... kalau I kacau tu ibarat I mcm nk mengendalakan tugasan mereka utk mencapai HKB40 plak...kalau mcm Makcik Mirror ni takpe..... tag la lagi... I mmg tak busy....

tp u kata apa? tag lg 8 org? nanti I geledah senarai follower I kt sini ni then I'll give you the answer ok..... I mungkin akan gi blog diorg satu persatu... tunggu ya my next result dlm entry seterusnya. JAWAPAN TAG PART II akn menyusul...skrg hari dh mlm.

eh... ada soalan lagi??? LAYANZ!!!

PERSAMAAN ANTARA KAMBING DAN LEMBU

kedua2nya adalah berbinkan ayah yg sama... kalau Ali Bin Ahmad.... Lembu dan Kambing Bin??? BIN ATANG! (binatang).

PERASAAAN ANDA BUAT TAG NI

Ohh... I buat dgn sukarela... no hal.. happy je... terharu la kan sbb ada org ingat nama kita.

ADAKAH ANDA TAU SI RAZMAN TU SENGAL?

senggal2 badan tu biasa la...tp siapa itu Razman?? Rizalman Ibrahim si designer terkenal tu I tau la...

2 comments:

  1. trima kasih kerana sudi menjawab soalan tag...kalau boring2,ciptalah soalan tag sendiri..mesti menarik..^_^

    ReplyDelete
  2. sama2... ooohhh soalan ciptaan? kita tungguuuuu!!! pasti ada untuk next entry..just wait n see ha!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...