Friday, May 14, 2010

AKU YANG TERTINGGAL KERETAPI.....

Busy sikit malam ni.... busy yang direka-reka..... sepatutnya tak busy mana pun.........

Ramai sangat orang promo cerita ADAMAYA, terpaksa la I menggeledah youtube..... tak dapat tengok sepenuhnya pun..... esok lusa nak sambung lagi. Entah sejak bila la I boleh ketinggalan drama melayu ni......padahal dulu peminat tegar..... dulu time I tergila2kan drama melayu macam takde geng je nak tengok.... sekarang bila semua dah gila2 tengok, I pulak buat2 busy tak tengok... mcm mana la I ni kan..... nak salahkan Shashal sgt pun tak boleh jugak..... sebab lately dia dah boleh berkompromi.

Teringat dulu I tergila-gila tengok drama lakonan Lydiawati dengan si Arash Mohamad dalam cerita apa yg panjang berjela, telenovela tu? Khairil Anuar pun berlakon sama tu laa..........lahaii lupa la plak....... dah 11 tahun dulu dah cerita tu pun, memang patut pun lupa. Masa tu...... tiap kali balik opis je terus on tv..... minat betul dengan si Arash berlakon... macam kena je bergandingan dengan Lydiawati... Teringat Lydiawati, teringat la kakak I sorang tu.... Kakak I masa mudanya, org kata seiras Lydiawati.... wahh!!! mula la tersenggih perasan sesorang kakakku itu....hahaha.... (itu pun kalau dia membaca blog ni ler)... hidung je kot yg sama.


Alang2 berblog ni kan.... I selalu berfikir....... tak ada ke blogger2 yang seiras muka I ha??? Dalam dunia ni ada 7 org yg seiras kan........ dulu ada pernah sorang mamat tu cakap muka I sebijik macam ex-gf dia, asal nampak muka I je dia ser ser...... janji nak tunjuk gambar sampai dah berkurun I tunggu, takdenya pun.... teringin la nak tengok..... nak kumpul jugak sampai 7 org.... boleh ke?

Sorang kakak housemate I dulu ada yg seiras penyanyi Nurul... memang sebijik!!!! Yg seiras Datin Suliza Salam pun ada......punnn sebijik macam copy paste je tau.... cantik minah tu. Entah kat mana tah skrg..

Ok...... ini la entry paling merapuku sebab esok belum tentu dpt merapu......... kalau ada someone yg seiras muka I, cakap tau!

p/s : Rasanya semua org tau mcm mana nak SCAN MUKA kita ni seiras siapa....cuba la scan kat sini..... baik2 tau klik tu...nanti keluar muka yg jeng jeng jeng!!!!











7 comments:

  1. hehe. fie mmg x tgk drama2 sume. sbb takut jadual kls clash, lps tu nk kena tgesa2 blk. dan mmg fie ssh nk tgk tv, melainkan klu ade rancangan masakan, br fie tgk. atau movie yg besh di astro ke.

    muka fie diorg cakap mcm Sazzy Falak dan Betty Benafe. lol~

    ReplyDelete
  2. yes...betul kwn u ckp tu Fie..mmg ada iras Sazzy Falak. Nanti akak belek lg.

    Ingatkan akak sorang je yg jrg tengok TV..sib baik la ada gang.....:)

    ReplyDelete
  3. kikikiki..tak apalah MM..tertinggal ktapi ker...lrt ker...lah nie pi kejar naik helipkoter.,.sure dapat kecap..

    ReplyDelete
  4. Ayu... MM tengok pun tak ikut step..main belasah je episod mana2 asalkan dpt tau best sgt ke cerita tu sampai sana sini org bercerita.

    ReplyDelete
  5. u nk tgk adamaya ker?
    i ade link..

    ReplyDelete
  6. Bubbleshop ~ ha bagi la.. klu dpt keseluruhan episod bagus jugak...thanksss...sukanyaa.:)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...