Sunday, May 9, 2010

JALAN-JALAN CARI MAKAN ~ MANHATTAN

Di manakah Manhattan? ~ tanya anak gadis I sebaik melangkah kaki ke restoran tersebut.

Manahattan terletak di NEW YORK ~ kindly refer google map dear...

Tapi hari ni kami sambut MOTHER'S DAY bukan di Manhattan, New York... Takdenya nak gi melancong overseas la tgh2 tahun mcm ni .......  kami makan di Restoran Pak Man dan Abg Hattan Manhattan je.

Sbgmana yg puan2 sedia maklum.... Manhattan Fish Restoran ini adalah sebuah restoran yang menyajikan makanan berasaskan makanan laut.... tapi menurut web Manhattan sendiri, makanan yg disajikan adalah product Malaysia & bukan direct dr New York...

Lobster yang sungguh menyelerakan!!!
Ni... I kongsi dgn my IRP...


sedap kan kupang dia?


Fish and chip si Shashal... same goes to Qistina... Ain makan speghetti..

mawar suprise untuk Mama dari Ain...
ishhh... Mama ingat ke mana la hilangnya
anak dara Mama.... rupanya sorang2 pegi
kedai bunga.... sesukaaa je...
lain kali jgn buat lagi!!!



patutnya lepas makan seafood tak boleh minum susu..
sebagaimana saranan Nabi Muhammad S.A.W
sila rujuk entry tentang tip DIET tapi
bila tengok menu milk shake
yg menggiurkan ni... punah semua harapan
nak jaga pemakanan ikut sunnah.... :(

"once a while takpe kot....." masing2 nak sedapkan hati....




doa Mother's Day dari anak2 yg soleh/solehah...
Ain sdg membacakan doa...
amin..... mudah2an semuanya selamat
dunia & akhirat..

Ok... secara keseluruhannya menu2 di Manhattan memang memenuhi selera I... tip tip!

4 comments:

  1. pehh..amareka! mesti susah nak cari gulai lemak cili api dekat sana..hmmm

    ReplyDelete
  2. amerika? tak la... kami makan kt M'sia je ni..

    ReplyDelete
  3. bestnya celebrate mother's day kt manhanttan.....bila la dpt merasa mkn kt sana...

    ReplyDelete
  4. Eh ALIDA.. nasib baik awak muncul.. tu la ingat nk dtg blog u lg... tapi dah clear browsing history plak.. pjg umur..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...