Friday, May 28, 2010

SUKARNYA MEMBUNUH KENANGAN ........(pahit)

Mengapalah dikenang
mengapalah difikir
dia yang telah pergi
biarkan ia pergi
ku rela jadi pengganti..

Percayalah
ku akan
membuat kau bahagia
walau aku tak punya
harta dan wang berjuta
asal saja kita saling mengerti...

Wah wah wah................ apa menjiwang2 pepagi nih!!!? Alahai.......... jgn la salah sangka....
Malam tadi masa dlm keta, tetiba je I teringat Herman Tino si kain pelekat tu..... (artis 80an).... so, I pun menyanyilah lagu ni untuk menghiburkan hati si machoku yg sedang drive di samping nak menguji tahap memory I yg I rasa ada potensi macam nak lupus je akhir-akhir ni......... sebab apa.......itu ari kawan2 I kat FB ada mengimbas kembali kenangan zaman persekolahan, tetiba je ada satu memory yg diorang sebutkan tu macam terdelete plak la dari kotak ingatan, nak recall2 pun still tak ingat..... kalau terdelete sama memory hati I disakiti oleh satu minah terlampau tu kan ke bagus...... ni tidak.... asal nampak minah tu je hati I sakit......... asal ada org suggest frenz keluar nama dia je hati I sakit..... cemana lahaiii..... tak baik tau............ sedangkan Nabi ampunkan umat.

Macam mana tak sakit hatinya I ni puan2......... luka dilukai...... bukan sebab dia kebas cinta monyetku pun... cuma I pelik napa la dulu makcik ni suka busy body ngan I.... tu yg memory tentang minah tu susah nak dilupakan tu........... kalau busy body sikit2 tu takpe la..... busy body terlampau mengalah movie ANDARTU TERLAMPAU.... pendek kata dah ibarat "jarum peniti di tudung orang lain nampak, paku kat tengkuk sendiri dia boleh tak perasan".... begitu la bidalannya yg I boleh ungkapkan tentang Cik Minah sorang ni.... sampai mengganggu pembelajaran I tau tak, sampai I menangis siang malam, pagi petang.... memang terlampauuu!!!..... heeeeeee tu yg kenangan pahit tu masih terpahat hingga kini mengalah memory I pada lagu2 Herman Tino..... macam nak operate je hati I ni I keluarkan....cuci2 dalam air zam-zam.....then agaknya baru I boleh lupakan tragedi luka itu.

Satu je yg I nak pesan pada adik2 kat sekolah tu, especially yg duduk asrama reramai tu ler..... kalau kita nak menegur seseorang tu pun... tegur la dengan cara berkhemah........ fikir dalam hati tu :-

1) "aku nak tegur dia ni... sebab aku rasa aku sayang dia ke atau sebab aku jelous dengan dia?"
2) "dia tengah tensen study... agak2 kalau aku tegur ni.... mengganggu tak study dia?"
3) "aku ni dah perfect sangat ke nak tegur dia?"
4) "kalau aku buat kat anak aku macam ni anak aku happy tak agaknya? Anak aku dapat study tak? Anak aku boleh senyum tak? Anak aku pindah sekolah tak ?". Cuba la imaginekan kalau2 benda tu orang buat kat anak korang!!!! Sakit ati tak kau???

Itu je yg akak nak pesan kat you all ya adik2..... budak2 nak gi sekolah nak belajar.... bukan nak tensen dan disuapkan dengan permasalahan remeh temeh, ini tak kena, itu tak kena, hello!! Very de busy body!!!

Sib baik tau berbelas tahun dulu I takde blog.......... kalau tidak...... Uncle Nuff pun tak akan sudi tinggalkan iklan2nya kat blog I ni sebab penuh luahan perasaan geram I atas sikap minah terlampau yg I sebutkan di atas tu. Sib baik....sib baik..... Napa terkebil2 bila I sebut tentang Uncle Nuff........ tak logik ke?

Ya ler.......secara logik pun...... ada patut ke kalau kita ni asyik melepas geram je kat blog pastu blog kita jadi pilihan pembaca? Ada logik ke? Lain ler kalau kita ni artis......... contoh kalau kita ni si Nora Danish ke Ina Naim ke..... meluah rasa geram kat blog..... tentulah makin berduyun orang nak tahu...

Ni takat ai-ai ni nak luah kesal dengan minah yg sorang pun tak kenal dia kat alam perBLOGGERSan ni... mcm mana org minat nak baca. Menjatuhkan ranking alexa I jer tau!!

Ini ler N3ku yg paling merapu abad ini........ sorry.......sebab pepagi ni tetiba ada org suggest fren dia lagi... tu yg emosi I kurang stabil tu... hilang selera nak makan... please la ..lain kali suggest la nama org lain yg glamer sikit. Sorry eh.. I hanya accept orang2 yg glamer je jadi fren I... psstt!!!... kan ke dulu minah ni jugak yg mencanang kat semua orang bahawasanya....

"Sam tu hanya pilih kawan yg GLAMER je". Fitnah!!!!!!!!!!!!!! Enjoynya kau memfitnah orang tanpa memikirkan reputasi orang yg kau fitnah itu.

So what??? Kau dah glamer ke tak sekarang? Tak glamer takyah cari aku!!!!! Dipersilakan mem'block aku dari FB kau tu dgn segala hormatnya.  Go to hell la kau Kak!!!!.   Macam bagoz!




3 comments:

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...