Tuesday, March 8, 2011

Cara Mengatasi Email Yang Menimbun di Inbox

Bagaimanakah cara untuk mengatasi email spam yang menimbun di email anda?

Pegi kepada email anda dan sila perhatikan perkataan yg telah dicirclekan warna merah (gambar di bawah) ni ya puan2... klik2 dan layan diri di situ... dah ada imej step by step yg I tepekkan ni uoll phm2 sendiri kan... blogger2 kan semua genius. ;)

Hatiku sebenarnya tengah PANAZZZZ ni... Eh konon.... takde la panas mana pun. Sesaja buat uoll suspen...

(Sila klik untuk tumbesaran gambar2 yang kenit di bawah)





pastu tulis la nama file.. contohnya kat bawah
ni untuk email2 mengarut menang loteri dan seumpamanya tu
I masukkan dlm file SAMPAH SARAP...
so that nanti email tu pandai2 la menjalankan kerjanya
(kita takyah pening2 nk sortingkan dia.. dia buat sendiri secara automatik)


Buat perempuan yg buat hati I panas itu... baca ni :

"Makcik Mirror ni perempuan tau..... perempuan you know... P.E.R.E.M.P.U.A.N.... yang U bagi I gambar-gambar U tengah bogel tu apa ke hairnya????? Hah??"

I sebenarnya dah lama tak "AVAILABLE"kan I punya status kat Yahoomail I tu... tapi arini sebab nak print screen bendalah di atas ni... I dengan tak sengaja teravailablekan la pulak... (TERsalah tekan).... tak pepasal aje tau ada awek ajak chat, sangkakan teman blogger I kat sini, tengok nama mcm familiar je.... tu yg I accept... rupa2nya just nak bagi I dosa percuma tengok gambar2 dia tgh melucah.. Uwekk..... heeee nak watpe?? Geli geleman tau dah la tengah2 hari buta orang nak lunch ni.





Ah lupakan je la hal tu.. moga2 dia insaf hendaknya...


I hari ni buat pizza pisang (gambar di atas tu).... tadi cakap dengan Eny nak buat resepi pizza apple tu, tapi apple tgh on de way plak .... mlm ni kot buat... sedapnyaaa.... tak sabar! Yati klu nak rasa, nanti ko dtg aku buatkan ya...













10 comments:

  1. tutorial yang berguna. thanks ;)

    ReplyDelete
  2. Sabar yek.. Abaikan jela makhluk2 cenggitu..
    Nak try gak la cara2 nak seperate emel takberguna tu:)

    Apapun dah folow.. :)

    ReplyDelete
  3. Storyfromme- sama2..

    Myra Jay - thanks ya, nt I following u back. Tentang mahkluk tu? Maybe dia "les" kot..;D

    ReplyDelete
  4. Wahhh pisang lagi bestt ni... kalau letak cheese lagi layan.. heheh thanks sudi cuba..

    Pagi tadi pun ada tulih pasai benda email ni gak miss mirror.. click as spam je.. even FB notication.. pening dah banyak sgt..

    ReplyDelete
  5. hahahaha baru baca u punya komen kat blog I.... kalau baca komen u tu mmg pening.. yng ni entry u buat ni paham hahahah thanks ye!!!

    ReplyDelete
  6. ENY - thanks jugak utk u for sharing the recipe, I like it so much... mlm ni nak wat plak yg epal tu.. esok bebudak bleh wat sarapan. ;)

    ReplyDelete
  7. wahhh.. nampak sedap je piza tu..
    cik pulau tak pernah buat..
    err.. senornya.. cik pulau tak tau masak pun.. lalala~ ^^,

    ReplyDelete
  8. Cik Pulau - Jgn la merendah diri.. jgn2 dah mengalah Chef Wan. :D

    ReplyDelete
  9. wah..kak, ayu mmg nak cari..thanks for tutorial free

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...