Wednesday, June 8, 2011

Nak Kecik Ati ke bersyukur ni???

Cerita2 sepanjang di KL tempohari..








Megamall







menginap di Boulevard hotel


(sebut betul2 - bu le wad)

Peduli apa la kan kalau salah sebut

sekalipun kan UOLL... perkataan ni pun berasal dari Dutch..

bukan dari bahasa Jawa pun...





mende ada dialog2 kat pix ni plak?
ni mesti kerja si Ain.. pantang
Mama pinjamkan netbook ni
kejap, dah mcm2 dia buat
kat photo2 I.... nak marah dia tak??



Psstt....I tgh nak muhasabah diri jap ni..
Uoll tau, beberapa hari I takde
(atas urusan harta karun peninggalan
nenek moyang)... anak2 I takde
pun nak call2 I ke, nangis2 cari I ke... heran tau..

TAPI!!!!!

... kalau ayah diorang yg outstation..
1/2 jam... 1/2 jam mesti diorang gelisah2
nak call ayah mereka.. siap nangis2 lagi...


So, nak kecik ati tak ni???

Kecik ati ke bersyukur? Hehe..
Bersyukur sebab kita boleh merayau2
dengan tenangnya..

Puas merayau satu bandar BP... sampai
lengguh2 kaki... (gambo takde sebab berjalan
sampai tak ingat dunia).











p/s : bila I sebut pasal "Kashmir" - ada yg inbox I tanya..
I gi oversea ke? Laaa pulak.. sorry la kalau ada yg tersilap
dengan maksud "Kashmir" tu...















4 comments:

  1. hehe.... kecik ati+bersyukur.. haha.. tapi biasa ar..nana kecik2 dulu pun camtu gak..maybe sebab mak dulu garang kot haha..

    ReplyDelete
  2. Hai Nana... lama tak nmpk u.

    Oo klu garang, anak2 jd mcm tu ya? Hehe.. no wonder la, I mmg garang pun :D

    ReplyDelete
  3. kecik hati ya miss mirror anak2 tak call.hehe.& bersyukur coz boleh jln2 dgn tenang.
    Boulevard tu kan kalau saya sebut bo le vad juga.:)

    ReplyDelete
  4. WIN - I tak jadi kecik ati sbb puas dah berjalan akhirnya..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...