Friday, July 29, 2011

Entry sebelum breakfast

G☺☺ð•.¸¸.•°¨°•♏☺rηÏηg....

Jangan sedih2..... jgn frust2 walaupun Harimau Malaya kalah dalam perlawanan kelayakan Piala Dunia 2014 menentang Singapura di Stadium Nasional Bukit Jalil, mlm td ( 6 -4 ), marilah kita ceria-ceriakan diri di hari Jumaat yg mulia ni.

I pun tak berapa tengok sangat, just sekali sekala menjengah IRP yg telah pun bersedia dengan beberapa bungkus kacang di sisinya... terus tak jadi nak gorengkan french fries...




Ini bukan gambar kacang-kacang dan jajan yg dimaksudkan, tapi ni semalam si Pam jual kuih ngan I... sedap-sedap kuih jualannya. Ikutkan, I tahun ni rancang nak buat kuih sendiri tapi tak sampai ati plak bila Pam dah berbondong-bondong dengan beg kertasnya tu ke rumah I. Terus I order 2 balang untuk makan sendiri, kebetulan mmg I suka kuih tu dan anak-anak pun dah menjerit suruh I order.


Coco Pie?? Bukan... Ini kek la, dah jadi keras sebab baru keluar dari peti ais...tak sangka Kek Milo Blended yg I kata tak sedap aritu (resepi sila rujuk kat LABEL : RECIPE), Qistina kata sedap pulak dan arini sibuk membungkus lagi untuk ke sekolah.

Qistina : "Mama, sedap la kek tu... macam Coco Pie rasa dia".
Mama : "Coco Pie?" (dlm hati... bangga... keh keh keh)

Coco pie?? (Terlupa jap...)

Oo yg ni...

Buat dak kecik2 kat sekolah tu, ha'a la kan.... auntie dah lama betul tak bawakkan kuih muih untuk uoll.. auntie tengah mood malas skrg ni, doakan la auntie rajin semula macam dulu, skrg ni mood auntie buat lauk pauk pulak.. ini skrg auntie tgh buat sambal hitam pahang..




Ok. Itu je nak crita... Entah apa-apa je la kan..

p/s : 8.45 am right now.. it's not too late to have your breakfast if you haven't.. Come on, lets!!

2 comments:

  1. waaahhh..mesti sedap sangat tu...sampai dah rase macam coco pie..:)

    ReplyDelete
  2. ATY - tak sedap mana pun.... iya la bebudak punya tekak kan lain.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...