Saturday, August 20, 2011

Cukuplah setakat ini...

I rasa cukuplah setakat ini saja. Cukuplah.. Masa sudah terlalu suntuk...
Tak sangka. Memang I tak sangka... Bila orang sebut tentang "Alhamdulillah hari ni dah 18 hari, 19 hari, 20 hari sudah kita berpuasa"... I tak berapa terkejut. Tapi bila orang sebut, "Yey... lagi 7 hari nak raya" terus I terkejut yg amat..

Lagi seminggu saja lagi rupanya????!!!
(Terkejut macam hapa je Makcik ni... Macam la tak tau mengira)
JADI.... Oleh itu. Cukuplah setakat ini

Cukuplah setakat ini I buat kuih...



Laaa mana gamba kuih tadi? Takpe... crita dulu psl pix atas ni... Ni tadi merupakan solution yg kawan I cadangkan kalau2 langsir jahit tersenteng.. Imaginekan bahawa yg berwarna hijau itu adalah langsir yg tersilap jahit (tersenteng). Maksudnya kena tambahkan dgn kain lain di tgh2 (yg berwarna purple sbgmana gambarajah di atas). Credit kepada Sam Taring bukan nama sebenar. Bila dah didrafkan melalui lukisan baru la faham apa yg dimaksud oleh beliau... kira bernas gak idea Tuan Manager ni. Sikit hari lagi boleh la ganti Eric Leong.



Ni ler Cornflakes Madu yg I buat siang tadi.. ada yg tergeseng sikit...
Lambat keluarkan dari Oven.
Sebelum I tido tadi, I bubuh ni penuh satu
tupperware, alih2 bangun tido dah tinggal segini..
Sib baik ada lg 2 balang utk raya.



Actually Cornflakes tu terhasil dari aktiviti "stock clearance"..
I tak minat sgt makan dried apricot, tapi IRP suka
beli sampai kekadang tak termakan.. so, I hiris2 halus
dan masukkan dlm Cornflakes madu tadi.. berserta almond cincang
yg juga tersadai lama dalam peti ais.. Alhamdulillah
akhirnya dpt gak I menyelamatkan benda2 di atas
dari terbazir.


Cukuplah setakat ni I buat kuih. Actually I memikirkan beberapa benda lain yg blom settle... Duit raya blom dipecahkan. Muka belum difacialkan. Badan belum diurutkan. Baju-baju blom dipackingkan. Pendek kata byk yang belum disettlekan..





5 comments:

  1. assalamuaikum

    kak..............
    aduh!!
    mmg kan, lagi seminggu dh nak raya..
    persiapan belum buat lagi..

    statment last tu terbaik.. jom ke spa..

    ReplyDelete
  2. Waduh,

    ni betul betul nak raya
    Kuih, facial, body urut
    Rambut kena treatment jugak
    Manicure pedicure jgn lupa
    Mama satu pun tak wat lagi
    hohoho...........
    Cukuplah sekadar apa yg ado..
    Insya allah.

    ReplyDelete
  3. Waalaikumsalam Ayu. Jom ke spa..;)

    Mamawana - ala sebenarnya entah sempat entah tak nk buat... rasa busy je lately ni.

    ReplyDelete
  4. wehhh
    g spa ajak kita sekali
    heheh

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...