Sunday, August 21, 2011

Menyoping baju kanak-kanak...

Alhamdulillah dah sampai pun kampung....

Penat menyoping siang tadi kat JB cari baju2 kasual untuk bebudak. Baju2 kasual ni selalunya kalau anak-anak I, diorang akan pakai untuk raya ketiga bagi kanak2 perempuan dan bagi Shashal si bujang I yg sorang tu pula raya kedua dah "hilang" dah baju melayu dan kain sampingnya tu. Simpan terus dalam gerobok untuk raya haji pulak ataupun kalau ada marhaban/open house di rumah MIL.. pakai la untuk sejam dua. Bagi Ain, tidak la menjadi masalah kalau nak menyimpan baju kurung segerobok sekali pun sebab baju tu akan berguna bila ke prep petang di sekolahnya.

Itu bagi kanak-kanak. Bagi kita orang dewasa ni... I pikir-pikir apa relevennya baju kasual dengan hari raya, tak kan beraya dgn jeans plak kan...then terus melupakan niat untuk membeli baju sendiri di kedai barangan Guess tadi....walaupun.. mindaku sering dikuasai oleh sehelai Jeans Guess itu hingga ke malam ini... rasa macam nak ke sana semula... tapi oh tidak!!! Cukup2lah jeans dalam gerobok tu.


Hasil-hasil menyoping ~~ Ini bukan utk si Ain & Qistina, of coz anak dara I tu dah malu nak pakai yg macam2 gini kan... tapi ni IRP belikan utk dua orang anak sedaranya....masing-masing berumur 4 dan 6 thn.


Bila nampak gaun2 cantik macam ni rasa macam nak beranak lagi je.. Masa menyoping tadi pun ternampak kanak-kanak montel yg masing-masing sangat cute sedang mencuba pakai pelbagai baju... rasa macam... eh bestnya ada baby girl.. Rambut kerinting2 mereka tu buat I teringat si Ain masa kanak-kanak. Rasa ingin kembali ke zaman itu..

Tapi ni I minta IRP beli dgn cardigan ni sekali supaya tak nampak keti**... mana la tau kan kalau2 ayah or mama mereka tak suka baju tak berlengan, at least ada la alternatifnya kan..

Ok yg lain dah settle, tinggal si Ain....Ain paling cerewet bab memilih baju, berlegar punya la lama kat butik Guess ni tapi satu hapa pun tak dapat-dapat, sedangkan kedua adiknya itu dah pun dapat apa yg diimpikan mereka pada minit2 pertama lagi ... last2 beralih je la ke Butik Esprite (eh betul ke ejaan aku ni?). Kat sini barulah dia dapat sehelai kemeja pink.... itu pun setelah mencuba berhelai-helai dan mamanya tak pepasal terbeli sehelai jeans kerana jenuh menunggu. Alamak... baru nak berjimat, dah terbeli plak, ni semua Ain punya pasal la nih.

Dah siap semua kerja-kerja menyoping last2 kami balik dan berbuka di rumah je.... kelam kabut I masak, packing balik kg dan menggosok baju sekolah bebudak utk hari isnin... sib baik sempat.

No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...