Sunday, August 21, 2011

Ada yang tak exited mendengar lagu raya...


Kalau berkesempatan selalunya memang I akan buat kunjungan balas pd teman2 blogger yg meninggalkan jejak melalui "cctv" kat blog ni, senang sebab link mereka dah tertera kat feedjit tu kan.. terus main klik2 je. So, hasil dari kunjungan itu beberapa perkara I dapat :

1) Ada yang gembira nak raya, ada yg tak....
Cadangan saya ialah : Apa kata kalau u ada duit terlebih dpt bonus tu, u belikan la present utk insan2 tersayang, secara tak langsung bila u dpt gembirkan orang lain, hati u pun akan gembira. Tapi kan... memang perasaan tu tetiba je dtg kan.. macam rindukan sesorang (especially org tua yg telah pergi), memang itu lumrah kot bila kita dah merangkak dewasa ni. Takpe...nanti bila syawal menjelang dan ramadhan melabuhkan tirainya, tetiba je happy semula, apatah lg bila berjumpa sanak saudara dari jauh dan dekat.


2) Ada yg tak exited mendengar lagu raya...
Saya rasa maybe antara punca-puncanya sebab You tube. Berbeza zaman-zaman internet blom berkembang dulu, kita susah nak dapatkan lagu2 raya... terpaksa beli kaset ataupun jenuh menunggu Dee Jay memutarkan lagu2 tu di hujung ramadhan... So, lain kali jgn dengar lagu raya di hari2 biasa, nanti feel jadi kureng.

3) Sakit kepala
Solutionnya kalau I ni, kena rajin makan jamu... so perjalanan darah jadi lebih teratur, so takde la mendapat serangan sakit kepala yg datangnya sebulan sekali. Tapi tak semua org suka makan jamu, sebab mereka bukan orang jawa macam saya.... jadi untuk mengelakkan dari sakit kepala kena kurangkan kafein, tido yg cukup, kurangkan mengadap computer. (Ni I copy je ayat2 IRP kalau bebelkan I time I terkena sakit kepala).

4) Ada yang bercerita pasal Datuk Siti Nurhaliza..
Emm apa tah yang diorang tulis tadi.. lupa plak, tapi yang pasti ada gambo ni..



5) Tentang harga emas yang kian melambung..
Alamak ya ke? Sib baik I dah kawin, sian la pada yg baru2 nak meminang anak dara orang tu... ;)





2 comments:

  1. saye teruje raye terlebih2 dah ni.. ;p

    ReplyDelete
  2. Waa..Aty.. raya sakan tahun ni kan? Langsir turqoise lagi!!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...