Monday, August 22, 2011

Dah buat checklist dah?

Dah packing untuk balik kg dah? Checklist dah buat? Kalau belum, biar Miss Mirror tolong buatkan untuk anda... (pesal la Makcik ni terlebih rajin padahal kain dari ampai tengah membukit depan I ni... Ya Allah.. sapa nak tolong ni??)





Ok ini senarai-senarai yg patut anda fikirkan sebelum menzip bag balik kg anda :
1) Baju melayu suami
2) Kain samping suami
3) Baju kemeja suami
4) Seluar suami
5) Songkok suami
6) Butang baju melayu suami
7) Baju basahan suami
8) Deodorant, berus gigi, bedak, sikat suami
9) Baju raya diri sendiri
10) Tudung-tudung raya, brooch, inner, serkup, pin tudung.
11) Hand bag, angpow raya... kasut2 raya..
12) Lipstik, compact powder, cleanser, toner, cream siang, cream malam, cream hilang kedut... :P Ubat-ubatan, pil-pil perancang...oppss! Saya cuma nk ingatkan je... salah ker?
13) Haaa.. BERUS GIGI jgn lupa! Ubat gigi, listerin dll.
14) Emas sebungkal buat melaram di pagi raya... ;)
15) Mangkuk tingkat untuk ibu mertua, kuih muih
16) Baju-baju anak
17) Pampers mereka
18) Susu dan botol susu mereka
19) Baju sejuk - kot la sejuk dlm perjalanan kan.... lagi bagus kalau bawak selimut and bantal sekali.
20) Dah semua benda nak dibawak ni, dapur gas tak nak angkut sekali???



"Bawalah saya bersama..." kata cermin..

Mode : mengantuk... tapi belum lipat kain, belum menanak nasi untuk sahur....

7 comments:

  1. Ayu dh masak lauk sahur..
    hahhaha.. so esok senang sikit

    bab list tu, tahun nie tak ada y nak difikirkan.. maklumlah hanya beraya di rumah sahaja

    ReplyDelete
  2. ada yang tertinggal tu MM...buah tangan untuk ibu.& kuh muih raya untuknya...hhehhehe...tulah ..kita dok sibuk packing barang suami & anak jer kan...sekali barang sendiri tertinggal...hhhehhe....

    ReplyDelete
  3. AYU - Mmg senang bila dah masak sahur b4 tido, Akak jelous dgn Ayu....mlm td Akak ngantuk sgt.

    MAMA - ya tak ya la...terlepas pandang plak benda penting tu. Thankss.. ;)

    ReplyDelete
  4. Seronok betul nak menyambut raya nampaknya.

    ReplyDelete
  5. waaahhh..ade cheklist gak ek.. saye kalau balik kampung...kalau boleh satu rumah nak dibawak same..hahaha

    ReplyDelete
  6. ATY - hahaha.. pdhal rumah dekat je tu kan..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...