Sunday, August 7, 2011

Juadah Berbuka - Ramadhan ke 7

Teman I, Yati TIJB bertanya... apa juadah berbuka I...

Ala Laling... segan I nak cakap, semalam memang special, arini tak special pun, I masak sendiri, tapi menu-menu ni memang menu kegemaran kami sekeluarga.

After keluar mencari kuih.. (dan sgt suka sbb dah jumpa kuih "burger malaysia" favourite I ni).. I pun... I pun apa???
I pun....... segera mencampakkan zassttttt segala harta karun.... biar "mereka"
duduk diam2 kat sini kejap..
** Tetiba arini I rasa I suka dengan tudung I yg kaler hijau ni...
tak tau la kenapa, selama ni I ignore je dlm gerobok..
tu la, kena main perap2 dulu kalau tak suka sesuatu, ada
tiba masanya kita akan kembali suka... begitu juga dgn pasangan
anda... eh!?? Miss Mirror merepek ya??



eh pesal plak tersompek mangkuk ni? Acah je.. giler ke I nak
makan pinggan sompek, tak elok tau!
terkalut time edit2 tadi.. tersompek plak
gambo ni.. haha.. lantak la kan..
(actually kan, baru terjumpa "icon" untuk crop2 ni... dasyat..
beli netbook ni punya la lama.. lama ke baru 2 bulan??.... baru
arini terjumpa "icon" tu).

Itu ler menu2 yg I masak.... kesian kan? :D Syukurlah dgn apa yg ada...
Menu : ikan merah masak kicap, telur masak lemak,
sambal belacan, kacang botol goreng telur dan ikan pekasam goreng untuk
pembuka selera.

2 comments:

  1. fie neh tetiba teringin nak berbuka dgn GCB. tp lauk di rumah asyik sedap aje. haha.

    ReplyDelete
  2. Owh GCB Mc D tu... beli tapau la Fie, makan sambung2.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...