Monday, August 8, 2011

RESEPI ROTI ROLL MAYONESE

Resepi roti roll mayonese ..... sedap..




Ada 2 bungkus roti yang tak termakan lagi .... so arini Puan2 untuk berbuka ni I ingat nak buat roti ayam mayonese (Thanks Leq atas cadangan yg sgt bernas). Risau I tau ada roti 2 bungkus yg tak berusik ni, nak ku buat puding tembikai malas la pulak sbb kalau tunjuk2 kat bazaar tu macam-macam kaler bleh dapat.


Untuk roti roll ayam mayonese ni...bahan2 spt di atas ya puan2... of coz sebelum tu roti kena lenyek dulu sampai leper biar keluar angin2, so bila digoreng tak la serap minyak. Dlm masa yg sama, rebus dulu ayam dua tiga ketul, then siat2kan mcm kita buat soto. Maka lepas tu gaulkan bersama mayonese... lapiskan dgn salad pun ok.. pastu bubuh la atas roti lenyek tadi, gulung dan celur dgn telur dan goreng hingga kekuningan. Angkat.


** NOTA : Buat commenter yg menggunakan ID : "AKULAH.... SAM B3TIJB" yg telah menulis di kotak komen sebelum ini, diharap dapat memberikan contact no. sebab kengkawan ingin menghubungi awak. Salam awak telah pun dikhabarkan kepada mereka.

5 comments:

  1. wah, semua nya nak buat sekaligus ke akak? banyak tu. ngantor kat jiran sebelah menyebelah pun dpt tu. hehe.

    ReplyDelete
  2. eerr..boleh tak ai hantar segale roti n stock yang nak kene abeskan cepat kat u.. ai nak end produk jer.. hahahaa... siyes..ai tak rajin macam u..:)

    ReplyDelete
  3. FIE - Akak buat sebungkus je sudahnya... tak larat nak abiskan, harini tak sihat, sakit perut.

    ATY - Ai pun time baru2 kawin, just stay berdua dgn hubby je mcm u, takdenya nak rajin2 Aty.. semua main tunjuk je kt Bazaar. Hehe.. kt rumah u byk stok ya? Post2.. :D

    ReplyDelete
  4. salam ramadhan ke 9 sis..

    wah. resepi yang bagus..
    mmg sangat sesuai kan time puasa nie..layan roti yang di pelbagaikan..
    ayu mmg suka, lagilah kita buat puding.. heheheh

    kak........
    nanti bagi adress eik, nak hantor kad raya

    ReplyDelete
  5. Dah yg ke 9 ya Ayu? Akak ni selalu terlupa. Terima kasih atas ingatan utk kad raya tu..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...