Saturday, August 13, 2011

Senja-senja di perkampungan bonda tercinta - Bazaar ramadhan di "kashmir"


Jalan menuju ke kampung halaman dihiasi dgn jalur gemilang..
Menarik.. tapi sorry la ya.. malap2 plak kamera ni..




Singgah di bazaar ramadhan
untuk membelikan juadah berbuka buat bonda tercinta..


suasana masih lengang ketika ini.. mungkin sebab
kami datang terlampau awal.. pukul 4 lebih



keli bakar pun ada..

lauk pauk..

kuih muih - lopis, puteri ayu dll..


I beli murtabak daging ni, pastu cendol Jln Penggaram dan beberapa kuih muih dari
bazaar "kashmir" ni untuk emak.. hopefully emak I suka..


Nyaris-nyaris I tak dapat jumpa emak arini...orang tua tu rupa-rupanya nak gi makan angin dgn kakak. Waa busy la emak sekarang nih!!! Ya la kan.. anak 8 orang kan, tua2 mcm ni jadi busy ikut anak mana yg nak bawak.

Sib baik la Allah mendengar tangisan hatiku... huaa nangis ke aku? Dalam I termanggu-manggu di depan rumah Ustazah S.A ( kakakku itu) sebab menyangka emak ada kat situ... ah ferustt (frust) gitu.. musnah impian nak bermanja2 dgn emakku, sekaligus dgn kakakku, bila mana di talian, si CT adikku menyebut tentang "Pt Raja"... ah ni mesti lama lagi nak balik..

Alhamdulillah...rupa-rupanya my BIL, Abg Lee yg tgh drive kereta terperasan dompetnya tertinggal kat rumah, terpaksa patah balik ke rumah akhirnya ... he he he...dapat gak la kami berjumpa emak akhirnya... walau sekejap.. suker... :D. Macam la esok tak bleh dtg lagi kan kami ni? Tapi entah la.. bila dah dtg, klu tak dpt jumpa mesti la tak best kan.

Pastu kami pun bergegas balik ke rumah MIL, singgah dulu ke Bazaar Tapak Pesta BP pulak sbb nak cari satay, tadi cari satay kat "Kashmir" tutup pulak kedai satay tu.. Tiada aktiviti snap2 gambar di situ sbb aritu dah snap mengalah wartawan. (sila rujuk older post).



10 comments:

  1. Salam MM

    Wah bazar ramadan
    Nampaknya kita ni tak jauhkan..
    mana tau boleh terjumpa...

    ReplyDelete
  2. Mama Ju - waalaikumsalam... mmg tak jauh pun..:D ada rezeki kita berjumpa.. tp saya ni pemalu orangnya.. kih3..

    ReplyDelete
  3. wah..
    bestnya dapat jumpa bonda dan family
    bilalah turn ayu pulak..
    rindu oooo

    kak...............
    raya jemputke rumah tau

    ReplyDelete
  4. Assalam,

    seronok melepas rindu bertemu bonda..

    ReplyDelete
  5. Ayu - insyaallah.. ;) hehe..

    Mamawana - waalaikumsalam.. ya mmg seronok, apatah lg bila kita dah berjauhan ni.

    ReplyDelete
  6. alahai.....sekejap jer juma bonda yea..tekilannya tak dapat buka sesama yea...lain kali calling2 dulu..mesti bonda MM teruja kalau anak cucu balik kg bebuka sama2. Macam mama dah x de mak lagi...sedih tau time posa2 ni dengar orang buka ngan mak sendiri..sob...sob..sob..sob...( nangis ni..hehhe)

    ReplyDelete
  7. Mama - alahai ciannya... jangan la nangis. Kita semua pasti akan berjumpa semula di akhirat yg kekal abadi sifatnya. Insyaallah.

    Tak calling2 dulu sbb emak kami jarang berjalan2.

    MS - insyallah, pjg umur jumpa lagi di pagi raya.

    ReplyDelete
  8. hehe..nak betulkan istilah MS..."bila2 dtg lagi"...bukan datang le...tapi " balik kg"..betul ke?

    ReplyDelete
  9. Mama - Betul tu.. itulah istilah yg lebih tepat.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...