Wednesday, September 21, 2011

Spontantenous thursday ~ Blogger terdedah dgn dosa berantai jika...

Betul jugak bagai dikata satu individu tu : "kita pun sebenarnya sama2 dosa jika menyebarkan (gambar,fitnah dll), malah berantai2 dosa itu bila ada yg share dan share".

Sedari semalam lagi I pun dah memikir-mikir benda yg sama bila ternampak gambar artis bertudung (yg telah diaibkan secara tak sengaja oleh boyfriendnya sebab mengupload gambarnya yg tidak bertudung di laman sesawang popular) menghiasi dada2 blog dan ramai menghentamnya.

p/s : Biar kita pakai rantai berjuntai... jangan kita dapat dosa berantai.




12 comments:

  1. betol tu MM, hany skrg pun mcm dh mls nk up entri retis ke ape ke nih, risau kan, kita ni mmg dh ada dosa, nak ditambah lagi haishhh mintak jauh ler...

    ReplyDelete
  2. Biarlah entry tak meletop pun kan Hany.. asal jgn kita "meletop" pulak kat neraka.

    ReplyDelete
  3. Betul3. . .nasib jenis tak minat gosip2 neii. . .Minat fashion star jee. . .( sedar diri neii byk dosa, takmau tambah dosa sia2 )

    ReplyDelete
  4. Hai Shaleila...

    Seram kan? Tak mo kan mcm tu.

    ReplyDelete
  5. tu yg bahaya tu kalau entry bukan dari fakta yang sahih..menakutkan je..berantai rantai..lagi la..mitk dijauhkan...

    ReplyDelete
  6. selamat malam kak..
    setuju sangat2 entry spotan kak nie..
    tak baik kan>

    ReplyDelete
  7. betul, ape tindakan kita ckp n buat dlm dunia "internet" nie kene take precaution..sb dh beringkai globalnya

    ReplyDelete
  8. KB - betul tu.. mari kita saling ingat mengingati supaya tak menyesal di kemudian hari.

    ReplyDelete
  9. aaaaaaaaa...betul..!!! ai pon asyik terpikir pasal bende tu tau... walaupon ade orang lain dah bukak aib seseorang tu.. kite2 jangan lar memanjangkan lagi dosa same2 mengaibkan orang tu.. nanti kite pon akan dapat 'bahagian' kite..[takut]..

    ReplyDelete
  10. Kesian "si polan" tu kan Aty.. mesti dia sedih dan kesal.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...