Sunday, November 20, 2011

Bersiaran dari Scarborough... Salam rindu untuk korang sume!!!!

Assalamualaikum.... Hai teman2 blogger and readers.. Thanks atas semua ucapan "Selamat" tu.. Sorry lambat update. Baru hari ni dapat bersiaran dari "bumi kangaroo" ni.. Kami semua sihat2 saja... alhamdulillah. Percutian kali ni kami prefer masak sendiri, jadi jadual agak padat sikit dgn aktiviti main masak2 seawal pagi, pukul 6 kami dah start masak. Makan2 dan tapau sekali dan picnic reramai kat luar. Info : Kat sini solat Subuh masuk terlalu awal.. dlm lebih kurang 3 pagi berbanding di Malaysia.

Ok.. itu je update untuk kali ni.. busy nak packing sebab esok dah check out untuk ke satu destinasi lain pulak (ke kawasan2 kampung ala2 "little house on the prairie"). Akan update semula jika ada kelapangan.. dan oh ya sorry kpd teman2 blogger yg belum sempat dibuat kunjungan balas.. insyaAllah nt balik M'sia, I buat kunjungan balas besar2an... line kat sini cam siput.. ;O


Di Chalet - dinner kami hari ini..

Kunjungan ke Aussie tak lengkap jika tak singgah
di Fremantle Market ni..
So lepak2 kejap kat sini..
Shopping bukan la agenda utama utk lawatan kali ni
sebab kali ni Miss Mirror lebih berfungsi
sebagai "AJK Shopping" yg menemani
"diorang" shopping.. tapi esok2 tak tau la
kalau tetiba beg saya tetiba "beranak-pinak" pula di lokasi2 lain.. ;D

(Sah kawan2 saya bila nampak gambar ni akan minta saya
"makan banyak sikit".. tak tau kenapa saya jadi slim
sgt dgn baju coklat dot2 ni?.. Just wondering).

dlm flight.. sebelah tu ibu mertua saya..
Travel2 begini memang mencabar kejelitaan kita.. apatah lagi
bila dah 4 jam dlm pesawat (tak dibenarkan bawak lipstik plak tu..sila baca sini)..
so... bergambarlah apa seadanya.. sib baik ada long lasting lipstik
merah menyala yg bukan la kegemaran I ni..





First day sampai..
2 emak dan bapak budak di depan tu ialah antara yg mengikut
rombongan kali ini..



Masih lagi di Fremantle... banyak aktiviti di pasar ini bila hari minggu begini..

Ini pula utk tapau... you see
cari cili hidup pun tak sempat lagi time ni..
jadi I buat sambal belacan bodoh2 ni...
Belacan + cili serbuk = goreng2.... pun sedap je bila perut dah lapar.

Ok.. jumpa lagi. Thanks sudi singgah and baca.. Insyaallah akan diupdate lagi
jika ada masa.

p/s : Apa khabar agaknya adik I, Mar yg dijangka beranak Sabtu lepas ye? Harap2 selamat semuanya.

14 comments:

  1. Berapa minggu MM bersiar-siar di sana?

    ReplyDelete
  2. Hai Kekandaku MS... Kabare lor Lek? Hehe... Apa khabar sedara2 mara kita di M'sia. Puan Mirror kat sini tak de la lama sangat.. kan nanti balik nak siapkan preparation bebudak sekolah.. Salam pd semuanya ye.. terutama bonda tercinta & Kak Ida.

    ReplyDelete
  3. seronok yer, org dh pie bercuti sampai negara kangaroo. . .kita terkia2 lagi ini. . .mana nk pergi. . ^_^. .

    ReplyDelete
  4. hurmm, untunglahh MM dah smpai Ausssie !

    waiting for my turn ! ;)

    ReplyDelete
  5. waaa...lama tul akak tak jenguk MM..tau tau dah gi ostorlia lagi..hihihi kali nie kena belikan akak hadiah tau.(gurau aje tu)...epi travelling yoo..miss uuu

    ReplyDelete
  6. seronoknya MM...rindu tau kat yu!belikan i kangaroo satu, hehe...

    ReplyDelete
  7. selamat bercuti2 MM... bonda tak bawak sekali ke?

    ReplyDelete
  8. laaaaa MSOM..apsal tak ikut sekali..boleh bawak balik kanggaru..bela kat PS...hehehe

    ReplyDelete
  9. Saya penghulu Pt Sulong, kalau makan angin je nanti porak peranda ini kampung hahahahah!

    ReplyDelete
  10. eish best tgk org jenjalan nih...:) MM rindu la kat MM ...lama tak menjengah..!!

    ReplyDelete
  11. Moga satu hari nanti aku boleh jln2 jelajah tempat org mcm auntie aku yg cun ni... Ada jumpa org malaysia kt sana ke?

    ReplyDelete
  12. Salam

    Wah lamanya kat sana.
    Nanti ceritalah apa2 pun ttg san. Kami tumpang seronok.
    Byk2 tpt kenapa pilih sana?

    Jgn baju dot2 tu MM , wah tak sangka!

    ReplyDelete
  13. Thanks semua sudi singgah... Miss u oll so much! Muahh... :D
    Nanti saya jawab semua pertanyaan dlm entry khas ya. Wah gitu..;P

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...