Monday, February 27, 2012

AURA-AURA KORANG DAH BERTEBARAN KAT MUKA AKU...

Hilang sudah stress aku hanya sekadar meluah dalam entry kontot tadi.   Mungkin telah didoakan oleh teman2 blogger di luar sana akan kesejahteraan aku.  T.Kasih. Hehe..

Korang mesti pelik... kemain rajin la blogger ini mengupdate blog berkali-kali sehari..... tgh banyak B.E ke?  Hmmmmmm takde mananya.   Pakcik Nuff aku ni mmg mcm tu...... kejap muncul, kejap tenggelam.    Tapi aku tak pernah risau, as long aku dapat berinteraksi dengan kengkawan blogger aku kat sini dah buat aku rasa meriah sepanjang hari.  Sebab tu korang tak akan dpt beza sama ada aku tgh byk B.E atau sebaliknya.. entry tetap maintain sama.






Bahana aku asyik bercampur dengan teman-teman blogger yg majoritinya Guru (mengikut purata yg tak berapa jitu), korang tau tak..... lately ni kalau aku gi memana ramai orang menyangka aku ni Cikgu.   Agaknya aura-aura korang dah bertebaran kat muka aku ni kot?

Mari kita ikuti skrip di bawah :-


SKRIP I

AKUCUN :     Dik.... alamak! Napa mahal sgt charge ni Dik? Alahai... dah la baju mcm baju pregnant je.   Ni bawah pun cuma jahit tepi tak dilipat.... (cerewetnya aku kan?)


TAILOR  :    Dah boss bg rate mcm tu Kak.. nak buat mcm mana....  Eh... akak keja apa ha? Cikgu ye?

(Musykil aku... pehal tetiba dia tanya aku keja apa, apa kena mengena baju yg aku buat dgn profession?)

AKUCUN :  Tak la... akak model... :P

SKRIP II


MAKCIK SEDARA DARI KG  :  Eh lamanya tak nampak, sekarang keja apa kau Mirror?

AKUCUN  :   Goyang kaki je Makcik

MAKCIK SEDARA DARI KG :  Cikgu kan? (Makcik ni beriya mengatakan aku Cikgu dan seolah2 memaksa aku setuju dengannya).

AKUCUN :   Bukan... (Makcik tu memandang aku atas bawah... aku sekali lagi musykil).


SKRIP III

PENJUAL KUIH DEPAN RUMAH EMAK AKU :   Akak nak buat apa ambik gambar kuih2 saya ni Kak?  Oh ya.. Akak keja apa?  Cikgu ke?

AKUCUN   :   Kalau saya kata tidak?  

PENJUAL KUIH :   Tapi nampak gaya macam Cikgu je... Ni mesti Cikgu ni.



Pelik aku.... dulu orang menyangka aku ni retis... sekarang Cikgu  pulak...   Mungkin "kegedikkan" aku dah hilang kot sebab tu diorang nampak "aura Cikgu" kat muka aku.... wahahaha..


P/S :     Boss aku semalam kata ada benda nak suruh aku buat, tapi sampai skrg takde pun pass kat aku lagi.  Selalu mcm tu.... kata je ada benda nk buat, sudahnya bagaikan lupa... tu la akibatnya aku ni ibarat "Goyang kaki gaji free".





16 comments:

  1. ahaha..wah serap aura ticer2 gituw =D
    part sis model tu xtahan..hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.... jap lg nak cuba serap aura model plak la Wani.. wahaha.... akak tgh gelak guling ni.

      Delete
  2. masa mummy tinggal di nilai dulu orang ingat Mummy kerja stewardess sebab asyik area tu ramai stewardess duduk dan van MAS selalu lalu depan rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahaha... dasyat Mummy ni... Jawab je "ya" kan Mummy? kdg jenuh kita kata "tidak" pun org akan kata "ya".

      Delete
  3. wah wah wah...aura I pun terkena kat u ke MM...uish [kembang nih] hahaha harapnya aura positif yea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Cikgu Gie - gelombang2 aura you all tu dah terbang2 ke muka I plak la.

      Delete
  4. hahahaha. apsal akak tak kate inspektor pulisss je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok ok Fie... lain kali akak jwb mcm tu.

      (mesti org susah nak percaya..hahaha).

      Delete
  5. kak Mm--
    ayu pun puas orang kata ayu cikgu..
    waka..waka..kebetulan dulu mengajar kolej MLVK gamaknya, wajah masih ada aura cikgu

    kak~~
    ayu kena solek dengan cosin2 ayu y baik2 hati, dan make over tudung dr sepupu ayu yang mmg pandai hias.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. OIC... Pernah ngajar sebelum ni? No wonder la..

      Ayu - serious akak ckp, Ayu nmpk berseri dlm pix gathering tu, tu yg Akak tanya.

      Delete
  6. Sepatutnya kau jadi cikgu Bahasa Inggeris.

    ReplyDelete
  7. Cikgu kepada anak2 apa salahnyakan... Cikgu jugak tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku skrg dah jd Cikgu ngaji diorang sejak ustazah tak dtg.

      Delete
  8. Serupalah aku... Lagi bagus tu... Jimat kos... Aku yg x cikgu ni pun ada yg panggil aku ustazah... Haaa.. Lagi dasyat tu... Mcm x sesuai jea..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...