Sunday, February 12, 2012

Jalan Jalan Cari Makan Pasir Gudang - Tanjung Puteri Golf Resort


Demi memenuhi keinginan my little princess, Qistina  pepagi lagi kami dah breakfast di Tanjung Puteri Golf Resort.   Kalau ikut selera I.. I tak kisah... mana-mana pun boleh, even makan lempeng kelapa kat gerai makcik putih yg sgt menyelerakan tu pun dah buat I happy.

Macam biasa.... hari minggu adalah hari untuk I mendera anda semua dgn gambar2 yg besar gedabak.... so, sila pastikan kapasiti RAM computer anda mencukupi untuk meloading semua gambar2 ini.


Pemandangan di sekitar resort....
Tempat jejaka-jejaka kacak bermain golf..



lobi...



 
Hari ni kami ambik menu alakad. Untuk rujukan anda yg belum pernah makan di sini dan ingin mencuba, I bubuh harga dia sekali kay! Baik tak I? Gigih menyimpan resit lagi... :D  Semua harga adalah before gov tax & svc chg.



strawberry ice cream - 1 scop - RM5.50






mango cake pilihan Qistina - yg ni tak tau plak berapa harga (tak tulis plak dlm resit ni).... maybe sykt lain2 kot.. tapi sedap tau! Tak rugi mencuba.


 


Speghetti Carbonara  ni pilihan Shashal
Harga : RM17.50



 


Fish and Chip utk Qistina  - RM 22.00




My hubby, IRP memilih Chicken Chop Forestiere ni ....
Harga :  RM29.00


dan... untuk Kak Mirror ialah....



Ayam penyet!!!  Tetiba kan... teringat pulak dgn teman blogger I tu..... Mama Miraki dan Kekandanya...yg suka sangattttt  makan ayam penyet Wong Solo (eh betul ke I sebut ni Datin? ...hahaha.. maklum ler... I ni bukan orang KAY ELL katakan!!!)

Harga RM 14.50


Ok dari posisi atas pulak... snap! snap!!


Yoooo so yummy beb!.... (dah puji2 ni lain kali dtg sini bagi la diskaun)





AKTIVITI NYOPING YANG TAK BERAPA MENJADI...


Pastu singgah di Kompleks Pusat Bandar...
dgn harapan dapat la beli kain lining (yg I cerita itu ari)




tapi sgt keciwa..... sob sob sob...
kedai kain tu dah tutup ghopernyaaa...
Penat je I dtg jejauh... rupa2nya dah tutup... merajuk la camni..

Pastu hubby kata nak nyoping jeans dia 
(jeans dia ye... bukan jeans I) kat JPO...
kita pun on je la...


Untuk JPO ni... takyah nak buat liputan lg sbb dah buat

entry besar2an itu ari dlm entry yg lepas2 kan.. 
(klik je kat tulisan biru atas ni kalau nak baca pasal JPO)..




cuma berlama2 di kedai coklat...
(yg buat lama sbb gigih sgt membaca ingredient utk pastikan kehalalannya)
mujur dpt jugak beli sekotak dua utk anak2..


 

aktiviti nyoping jeans
tak begitu berhasil....  maybe akan disambung
di lain kali.. Alasan?  Tak de saiz.... dan
Qistina dah merengek nak balik...tido...zzzzz...



















6 comments:

  1. Lunch tadi Mummy makan ayam penyet wong solo lagi...hihih...dah kategori addicted ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Kes berat ni, sampai addicted plak dah.

      Delete
  2. Ini heavy breakfast ni,hihi...bilalah i nk sampai tempat2 tu semua

    ReplyDelete
  3. Hi MISS MIRROR....ni sure orang johor nih...sama la kiter. Anyway saya baru jer upload pics masa makan kat Tg Puteri Golf Resort di blog www.blogmakanbest.blogspot.com
    Senang2 tu jenguk la yer blog saya topik 100% makan, makan dan makan takde topik lain :))
    Owhhh..jangan lupa follow yer TQ TQ TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye?. Awak dua suka makan ye.. Insyaallah jap lg saya jenguk ye..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...