Sunday, March 11, 2012

Gambar-gambar sekitar aktiviti menggedix di Shah Alam

Menghantar Pak Mentua Meeting Tahunan adalah sesuatu yg ditunggu-tunggu sebenarnya sebab 
tiap tahun berganti lokasi, so dapat la kami "tumpang sekaki"... kali ni di Shah Alam...





Sebelum  ke hotel penginapan, kami singgah makan di Cyberjaya dan
singgah sebentar di office seorang kenalan...



Menggedix jap kat sini..










Satu ayat yang boleh Kak Mirror katakan tentang Cyberjaya?

"Awek-awek dia cun-cun belaka, jejaka2nya pun kacak2....terkesima Kak Mirror.....sangkakan Kak Mirror tersesat kat Saudi Arabia tau..rupa-rupanya masih lagi berada di Malaysia".

Maybe sebab ramai student antarabangsa kat sini kot...  




QUALITY HOTEL SHAH ALAM


INFO :  Quality Hotel Shah Alam Selangor ini hanya 45 minutes from the KLIA airport and 30 minutes from Kuala Lumpur...









Executive room RM300.00
Kemudahan Internet ada disediakan di lobi...


Qistina dan Shashal terlalu asyik menikmati panorama di sekitarnya..












antara menu saparan pagi yg disediakan..


Even bukan la five star hotel, tapi pada I hotel ni memang best ... sebab berdekatan sangat dengan shopping2 complex ... ;).... antaranya Plaza Alam Central dan SACC ni..









So, apa lagi......sementara Pak Mentua I dengan meetingnya kami  pun merayau  ler kejap.... tapi sudahnya  tinggallah I seorang diri window shopping hingga ke petang sebab diorang semua dah surrender (anak2 dah nangis dan sebagainya).

Satu yg paling buat I jelous menyoping kat sini ialah harga dia jauh lebih menarik jika nak dibandingkan di Jay Bee pastu banyak pulak pilihan...  (I refer pada baju2 kurung dan tudung2 yg terjual di situ).    Tapi tak kan la I nak menyoping raya kat sini plak kan... puasa pun belum lagi.


   Segan plak nak singgah makan nasi sebab merayau sensorang...
So, makan je la Mix fruit  ni ( RM4.00 -  Plaza Alam Central)


Malam semalam pegi ke ICity..



Restoran arab di Cyberjaya - Nasi Maglubah dia ni memang sedap!!! Tak tipu!



Restoran dihiasi dengan gaya timur tengah

14 comments:

  1. aaaaa welkam back MM...dah ilang penat ye....(^__^)

    ReplyDelete
  2. Hamboih!!! pepagi makan pulut tak meragam perut MM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.... tak pulak Ogy.
      Dah seminggu mengidam nk mkn pulut, rupa2nya ada jugak rezeki... tu yg tak nk lepas peluang tu.

      Delete
  3. awat tak bagitau nk dtg cyber.. lh jemput dtg umah kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke? Alahai... melepas nak mkn air tgn Deq Su. :D

      Delete
  4. Huuu... Jln2 kat Shah Alam ya... Aku pun baru buka blog ari ni... Dah berapa hari kt sini... Aku skrg plk tgh sibuk mengikuti kursus kecantikan dgn kwn aku si Datin Rozeta... Prodak keluarnya akan muncul kt majalah x lama lagi... Insyallah aku adalah sebahagian org2 kuatnya... Doakan ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku dah blk JB ler... pegi pun cuma 3 ari je.

      Ha bagus ler klu Anis nak jadi beautician. Cik galakkan sesangat. Banyakkan la menggali ilmu dgn Datin Rozeta, moga terus sukses!

      Delete
  5. akakkkk, gambar baju putih tu nmpak mude sgt sgt sgt, mcm anak dara ohhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya je la Fie niiii..... hahaha... kembang akak dibuatnya.

      Delete
  6. MM Makan kat Restoran Saba ye... we all klu friday selalu terjah ke restoran tu... makan nasi dia tanpa lauk pun dah sedap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama restoran tu SANA'A Mummy.... Lain kali boleh terjah pulak Restoran Saba yg Mummy katakan tu.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...