Tuesday, March 20, 2012

Kalau malas nak blogwalking... kena join marathon ni...

Dik Fifi Rahmat yang comel itu sampai naik pelik..... "napa Kak Mirror rajin na update blog arini?". Hehe... Jgn pelik2 Fie.... Ni la yg dikata.... susah-susah dulu senang kemudian. Macam ular sawa, dapat makan kambing seekor, seminggu dia boleh tido tak yah makan2 lagi.






So, sesiapa yg nak join marathon mengupdate blog 4 jam sekali... sila-sila la join. Sementara jemari masih mampu menaip ni kan... bukan ada orang nak marah pun. Method ini sangat bagus sebenarnya Dik...(especially buat blogger2 baru di luar sana...terutamanya "my protege" yg dah sunyi tak update2 blognya tu.... heee ke mana aje la dia ni?? Nak kena cubit ni tau!). Jangan sunyikan blog anda Dik.... meriah2kan dia, then lepas dah meriah2kan sehari dua dgn 10 - 20 entry, nak tido mcm ular sawa ke apa ke suka ati la... Masa tu traffic akan naik sendiri tanpa kita pinta... even kita halang. Ecewah!




Dalam 10 entry yg kita publish, adakala 2 menjadi hits... tanpa kita sangka-sangka, walaupun mungkin tajuknya pun tak berapa glamer sangat.. tapi tak sangka, itu jugak yg mereka google. Akhirnya itu jugak yg menaikkan traffic dan itu jugak yg menjadi penyelamat time kita tengah nazak2 malas nak update blog.


p/s : Kalau mak I masuk blog ni, mesti dia akan pelik... traffic mende yg dikejarnya dek anak aku ni? Polis traffik ke? Traffic ni boleh keluar duit juta2 rupiah Mak.....hehehehe..... :D











6 comments:

  1. owhhhhh. macam tu. terjawab segala kemusykilan fie!

    ReplyDelete
  2. kak Mm mmg paling setia komen ke blog ayu..

    suka ayuuuuuuu

    ReplyDelete
  3. Ayu - nt Kak Sam nk claim hadiah atas kesetiaan itu... he3..

    ReplyDelete
  4. MM,
    akak tak terbuat n3 bebanyak..idea tak de wooo..camner nak bg ada idea dan cete eek....kekdg try nak lari dr bidang tapi tak pandai kena berguru ngan mm ler kan!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM pun bukan la terror sgt Kak Asma.. tp nanti free2 MM buat entry pasal tu ya Kak.. insyaallah.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...