Thursday, May 24, 2012

Tak mengujakan.... tapi habis...

Assalamualaikum and morning!!!!!!!




Hanya sekeping roti pizza panazzzz setiap seorang utk sarapan anakanda2ku ke sekolah pagi ini , langsung tak mengujakan Qistina untuk menikmatinya sebab harapannya menggunung utk bersarapan  chicken mayonese roll yg menjadi kegemarannya.  Eeeee tak sempat la nak wat semua tu Nakk,  mata Mama  bagai digam2, kol 2 pagi baru tido gara2 menyiapkan keja2 opis (tu pun pagi ni nak kena sambung lagi).   Lepas siap semua benda2 ni, I ingat nak claim satu harta duniawi dari my boss la sbb penat berjaga sampai pagi. Apa ek?. Korang ada idea tak?.  Gadget2 I tak teruja sgt?.  Handbag lama ada lagi... (tapi utk raya blom ada).  Baju raya dah antar sepasang..  Emmm apa agaknya?.  

Berbalik pd crita gambar di atas, si Shashal suka pulak, aroma origano yg ditabur di atas mozarella cheese itu membuat dia tak sabar-sabar untuk menjamahnya ketika baru dikeluarkan dari oven. Panas2 pun dah masuk mulut.  Base dia hanyalah sos tomato dan bertoppingkan hirisan baki ayam goreng malam tadi. Punya la malas.... tapi  jika anda lebih malas dari saya, sausage rebus yg dipotong bulat juga sesuai.  Taburilah hirisan cili hiris hijau dan merah serta potongan bawang juga amat menarik tetapi tidak digalakkan sama sekali di rumah ini sbb si penjamu selera adalah kanak2.... amatlah tidak sesuai meskipun mereka mewarisi darah  Joworld yg  seharusnya lebih kebal menahan pedas spt mamanya ini.


8 comments:

  1. anak saya belum sekolah...bapak budak2 pulak jenis tak makan pagi..dia minum kul 10..so takdelah saya kena perah idea buat sarapan..pagi2 buat susu anak dgn secwn kopi je utk suami...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, saya pun dulu begitu, tp bila anak2 dah sekolah, terpaksa menjadi lebih kreatif dan pantas.

      Delete
  2. haaa..
    sama kes ngan cik yong la nie.
    penat otak pikior nak masak ape utk esok dan hari keesokkannya.
    yup kena pantas, kreatif dan segala2nya la yea kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pening gak kengkadang. 2 org budak, 2 selera berbeza..

      Delete
  3. Wahhh sedapnya !!

    resepi pun simple mimple ni, boleh try ni,
    ciplak resepi ye ? hihi

    :)

    ReplyDelete
  4. ayu pun suka boh oregano.. boh banyak2 lagi wangi dah macam pizza hut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang nampak sedap pizza yg Ayu buat itu ari. Tengok gambar pun dah tau.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...