Monday, June 25, 2012

Jom buat kuih raya!

Jom "reheasel" buat kuih raya!!!.  Bukan hanya naik pentas terima pingat je ada reheasel2, menyediakan kuih raya pun perlu ber'reheasel puan2... khe3... supaya senang sikit kita nak decide mana kuih yg betul2 sedap atau sebaliknya. Tak sedap, tak usah la buat lagi, tahun ni kita buat kempen "elakkan pembaziran".

I menyukai semua resepi berasaskan susu.... especially popia susu yg lemak2 ranggup itu.

Tu yg rasa exited sgt nak buat biskut yg satu  ni bila resepi ni kata "keluar dari oven, taburilah SUSU TEPUNG".  Maka TERjadilah OAT COOKIES ini di senjakala.

(Nampak tak mengiurkan la plak kuih aku ni kan? Tak pe.. korang dtg la lagi ke sini ketika tgh  lapar.....pasti akan terliur tengok biskut yg berasaskan oat dan minyak sapi ini)

Walau tak nampak mengiurkan  tapi anak2 I dan kengkawannya kat sekolah suka!!.



Biskut Oat Bersusu - boleh buat bentuk kiub ataupun ala2 kurma spt ini.. atau cetak la ikut acuan kesukaan anda
  taburkan susu tepung di atasnya...


Untuk resepi sila klik sini. 

14 comments:

  1. awal buat kuih raya ni..nati tak sempat raya, semua dh licin....bukan boleh ada biskut kegemaran dlm umah, cepat je licin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - ni baru warm up je, buat pun utk makan sendiri..:D... sessi buat kuih raya yg sebenar nanti bila dah ramadhan.

      Delete
  2. hee. tak sabar juga, nak raya :D

    Ety dtg sini dari blog Mak Dara. selamat berkenalan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks singgah.... selamat berkenalan Ety.

      Delete
  3. wahhhhhhh terus rasa macam nak raya je bila tgk gambor kuih raya ni.. likeeee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Mak!. Kak Mirror nak duit raya ;D

      Delete
  4. lawatan Mahabbah dari waalid...dari promosi link mak dara..slm kenal dan sy dh folo sini..^_^

    ReplyDelete
  5. ALAMAK ADA SESI WARMING UP..KALAU DAH CUKUP WARM NNT APA LAH RUPA KUIH NYER YER...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAFISA - Silap2 aribulan.. raya karang tak sentuh pun oven tu... kih kih kih..

      Delete
  6. biskut wajib raya Mummy kebanyakannya choc based - choc chip cookies, almond london, almond snow, cornflakes choc. Yang bukan choc based cuma biskut peanut butter, biskut kelapa ngan cornflakes madu jer...yg beli bangkit kelapa ngan dodol dan kerepek2. Tu je kuih raya Mummy tiap tahun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni kalau Shashal yg gi rumah Mummy mesti susah nak balik ni.. sbb dia penggemar coklat yg tegar.

      Delete
    2. nanti raya Mummy buat open house MM dtg bawak si Shashal yer... hihi... puasa ad adua hari lagi tak bayar dah cerita pasal open house....ish ish tak senonoh beutl Mummy Gee ni... esok nak posa

      Delete
    3. Ok la tu tinggal 2 ari je... kita ni 4 ari lg.. asyik bertangguh2 sbb demam itu ari. :D

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...