Saturday, June 9, 2012

Mengendap bilik anak dara..


Assalamualaikum w.b.t and haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....Mari ceriakan diri..
Kalau ikutkan, I pun sepatutnya tak berapa ceria tau malam ni...
sebabnya... cuti sekolah kan dah hampir berakhir...
dan esok anak daraku akan pulang semula ke asrama, si adik pun kembali 
dengan rutin mereka.. bangun seawal 6 pagi, entahkan si bujang I akan menangis atau sebaliknya (maklum la dah lama cuti).. itu pun nak kena pikir gak ni.

Tapi tentang si dara yg ingin pulang ke asrama...
alhamdulillah, setelah 2 tahun melalui..
Allah telah bekalkanku ketabahan..
dah takde  dah seorang ibu yg saban malam 
penasaran di hati terkenangkan si puteri jauh di rantau..
Lagipun Ain selalu bercerita yg indah2 saja kehidupannya di sana..
maka sejuk la hati bondanya yg melahirkan ini..
(agaknya emak aku la dulu paling stress ada anak mcm aku ni... asal balik hostel je sebaldi air mata aku keluar..kih kih kih - menunjukkan betapa tak bahagianya aku kat sana.. org lain bahagia la, aku je yg memang cengeng).

Maka... mamanya nak ngendap jap apa yg sedang diprepare oleh si anak daranya... mari kita terjah bilik dia..  zasstt!!!



Amboiii!!  Abah belikan beg baru ye!?.  Mama tak tau pun...  Muat ke tu?. Mcm comel je...

PRODUK UNTUK KULIT SI DARA...

Ha! Yg ni I nak share cerita....You all nak tau, bertahun I risaukan kulit Ain yg agak bermasalah (jenis kulit sensitif dan mudah ditumbuhi jerawat bila salah makan kacang/udang). Sampaikan I terfikir... "tak kan la nak belikan SKII kot?.  Kulit masih budak lagi.. ".  Tapi ada gak kengkawan Ain, (bebudak lelaki  plak tu) yg dah pakai SKII tau! Memang kelazzz bebudak sekarangg.. amboi!!.



SK II - RM260.00 free postage..  gerenti ORIGINAL!
Direct from Japan..


*FT gentle cleanser 20g
*FT essence 30ml
*Stempower 15g

Berminat sila roger2 Kak Mirror ye..
email me at missmirror@ymail.com



Tapi I nak ucapkan terima kasih la pada produk SIMPLE ni... sejak Mama Tehnya memperkenalkan produk ni padanya, ia bagai telah menyelamatkan duit kulit anak daraku itu.. jerawatnya dah kurang.  Thanks Mama Teh.. mungkin puas gak Makciknya tu men'survey produk2 utk kulit sensitif kat farmasi nun jauh di sana utk melihat anak sedaranya kembali licin, akhirnya jumpa yg ni.  Ternyata ianya tak mengecewakan.  Oh ya, Ain pakai yg warna hijau tu... yg putih dia  tak berapa sesuai (maybe akan disambung pakai oleh ayahnya plak, dpd terbazir).


 


Anak-anak dara you all pakai produk apa?.  Share la, mana tau bermanfaat utk ibu2 yg lain mencubakannya pada anak dara mereka yg mula meningkat remaja..

8 comments:

  1. sekejap sahaja cuti sekolah kannn..

    beg baru? wahhhhhhh bersih gitu..

    anak ayu masih kecil.. jadi dia hanya tahu main2 gincu ayu.. hehehe

    PS: pengkongsian y baik ttg produk simple.. mana tau.. bila umai dah meningkat anak dara, dia menghadapi mslh y sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu - 2 minggu rasa begitu cepat berlalu... :(
      Umai dah pandai main2 gincu ye?. Amboii.. kemain si Umai.

      Delete
  2. uuuuuuuuuuu i x de anak dara...anak teruna semuanyaaaa...haha

    ReplyDelete
  3. Gie - yg bakal lahir nanti anak dara plak la kot, ye Gie..

    ReplyDelete
  4. berkulit sensitif ni kadang-kadang susah nak cari produk yang sesuai (mujur saya jenis kulit keras huhu) thanks kongsi produk yang mungkin boleh dicuba.
    dulu makcik saya masa belajar di U pun bermasalah kulit serius. lepas kahwin dan dapat anak baru ok. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. WANI - Sama2... tp setiap org kulitnya berbeza2.. klu nak mencuba, beli yg cenonet je dulu, mana tau tak sesuai kan..

      Ramai yg bila kawin, kulit jd tambah licin tp kalau nak tunggu anak dara I kawin, lama lagi la pulak.. baru 14 tahun. :D

      Delete
  5. Cik Yong zaman muda belia dulu pun pakai simple nie tapi kekdg dia tak SeSimple kat muka kita, tetiba jea kuar permukaan yg tak rata.tapi depends pada kulit masingkan?
    kalau tak ok try belikan biotherm,clinique or bodyshop. Kalu mama dia syg ape salahnya belikan SKII haaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK YONG - Nak cubakan gak belikan dia SKII, tapi boleh ke utk budak semuda itu?.

      Thanks atas semua product suggestion yg Cik Yong sebutkan tu. Memang belum pernah dicuba sebelum ini.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...