Rakan-Rakan Seperjuangan

Friday, July 13, 2012

10 Jenis-jenis permainan untuk sukaneka, family day, sekolah dsbnya (cadangan2 yg bernas)

Ni semua gara2 esok punya sukaneka la ni, sudahnya memaksa anda terpalit sama utk membaca cadangan2 game untuk sukaneka  ni... kot2 la next time you all nak buat jugak kannnnz..... ;)




(Sebelum tu sila baca peringatan di lingkaran merah di atas sebelum membuat keputusan untuk memfollow blog ini melalui email... :D sbb I mmg suka update blog tak kira masa).

Ya, dan kali ni I mengupdate blog sekali lagi tanpa mengira masa. Hujan2 pun I update...   sedap betul ni kalau dpt tido. ZZZZzzzzz..... 


 
Tapi betapa la baik atinya I ni.. tak tido pun di pagi nan mulia ini walau titisan2 hujan di atas bumbung yg penuh irama itu bagai memanggil2 utkku menarik selimut.. :P..( tak elok amalkan tido lepas subuh ya Kak Mirror, kan org tua dah pesan..nt rezeki susah nk masuk)... tp ni Kak Mirror tak tido sbb nak jaga status sbg menantu mithalikah?.(almaklum la, sedang di rumah MIL la katakannn..).   

Kwang kwang kwang...... Ehehe... tak la, my MIL rasanya tak kisah kot klu I nak tido semula, sarapan pun dah siap... cuma I sebenarnya ada byk benda nk buat arini.   Tu la penat  google pun takde org yg baik ati nak senaraikan apakah "game2" yg sesuai utk sukaneka.


Jadi sbg memeriahkan dan mevariasikan pilihan kpd penggoogle2 di luar sana, meh la I senaraikan utk you all :-

1).  Isi air dalam botol menggunakan sponge.
2).  Lari dlm guni.
3).  acara tiup belon.
4).  lari bwk bola dlm sudu
5). lari bwk air dlm cawan atas dulang secara bersimpang siur - kun pembinaan diperlukan utk game ini sbg divider.. kena bebaik ngn  Nafisa ni..:D
6).  Lari bawak aiskrim gergasi macam sekolah  Cikgu Win.
7).  Pertandingan makan epal
8).  Lari ikat kaki dgn kawan
9).  Lari atas batu bata  (aduhh cam bahaya je ni... kang tersungkur terus cagu).
10). Sambung2 straw


Alahai.. byk sebenarnya nk disenaraikan.. tapi mata ni makin lama makin layu plak.... hujan oh hujan..

Tapi dlm senarai2 di atas... takde satu pun yg akan I buat untuk acara esok ni.. of coz la ianya rahsia... kang sedara mara I baca, terbocor soalan plaks..
Thanks ibu mertuaku atas cadangan yg bernas itu.


p/s :  Jgn lupa baca pendapat2 bernas dari teman2 blogger I di ruangan komen.   Memang kreatif mereka ni..




Jemput singgah dan LIKE S.Q.A Toi Galery fb 
untuk melihat koleksi Corelle, baju, perfume 
dan tudung..

Harga dari serendah RM29.00 

8 comments:

  1. adoi..byk nyer sukan kena lari...semput koi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I bukan je akan semput, terus pengsan klu kena buat semua.. We all buat satu je la.

      Delete
  2. boleh tambah tarik tali, cari gula-gula dalam tepung (tiup tepung), bawak belon isi air..aa, banyak eh boleh buat dengan budak2. dera dia. kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha!!!!!! Good idea!. Tak terpikir plak kiter.. Thanks Wani..;)

      Delete
  3. Acara lilit badan dgn tisu pon ok.. tak penat sangat...hehhehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sound good!. Tapi mcm mana nak pilih pemenangnya tu?. Tengok pada mumia mana paling cun ke?. Hehehe..

      Delete
  4. MM tg sapa bole habis balut badan segulung tanpa kuyak...hehehehe cabaran tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo I see... memang menarik dan mencabar tu JS!. Napa la u tak suggestkan dr semalam. :D.. (bleh KIV utk next year punya plan). Thanks ye.

      Delete

Terima kasih atas segala komen yg ditinggalkan... Puan Mirror akan membalas kunjungan anda bila berkelapangan.