Thursday, August 23, 2012

4 gambar tak berapa gedix - selesa berjubah di syawal ke 5

Assalamualaikum....w.b.t

Hai... Mari Menggedix Sebentar!

Dilihat secara rawak tanpa bancian, warna purple menjadi pilihan ramai orang untuk aidil fitri kali ni..  Itu kalau kat kampung I la kan... tak tau la pulak kampung anda?

Sementara jubah pula dilihat menjadi pilihan anak2 dara dan mak2 dara....    terutamanya bila beraya di malam hari.   



Jubah ni yg I jahit labuci itu ari kan dan  sepatutnya diberi kpd Ain tapi tak jadi...:... hahaha..   sebabnya I dah belikan Ain jubah yg lebih mengerlip ... anak dara biar mengerlip, Mamanya malap2 pun takpe..


Tapi sekali sekala bermalap2 berjubah hitam rasa selesa pulak... maybe sebab fabrik dia dari jenis lembut, tak sia2 meredah malam nan larut di Plaza Alam Central masa cuti2 Malaysia itu ari... pasni bleh tambah koleksi jubah lagi..   

Jgn lupa jenguk butik on line kami di sini untuk pelbagai koleksi busana dgn harga yg lebih rendah dari butik.

Beralih dari kisah busana raya, kita tengok pulak apa yg berlaku di dapur rumah MIL raya ke lima..



Qistina rupa2nya ada projek membaking cookies, siap berangan next year nak meniaga kuih raya..... (Ya la tu... ya la Mama doakan)   ini hasil2 air tangannya....  tapi jgn la percaya sgt yg dia buat semua ni bersendirian, baru 9 tahun kannn... pasti atas pemantauan Makciknya...   walaupun berkali dia kata.. "Ma..  balik JB nt Mama belikan bahan je, Qistina akan buat semuanya".   


Thanks Mama Yaya sebab mengajar Qistina buat kuih muih ni semua...  pasni raya, boleh la Qistina buat sendiri.. .   Mama tinggal goyang kaki...

8 comments:

  1. sama la kite...thn ni pun sy lebih byk koleksi jubah tuk pakai raya...sblm ni pun tak pernah pakai jubah...tetiba plak!
    da remaja2 purba ni kan...jubah jugak paling ringkas dan senang nk pakai hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ena belum purba sangat.... Kak Mirror ni lagi purba.. :D

      Delete
  2. salam sejahtera MM

    Selamat hari Raya, maaf zahir batin.
    Wah lawanya MM dr dekat....

    Raya kat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sejahtera Mama Ju..
      Kita beraya kat Batu Pahat.

      Lawo dari dekat?. Jauh tak lawo ye Mama...hehe..

      Delete
  3. paling suka qistina dh terer buat cookies... rasa mcm nk melompat kesana nk rasa jugak... hehe

    ReplyDelete
  4. MM, selamat hari raya, maaf zahir batin.. waaa..jelita sungguh berjubah.. pandainya anak MM buat kuih raya, tercabar betoi rasanya..kekekekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Linda.. SHRMZB utk Linda juga.

      Qistina mmg suka makan biskut, sbb tu gigih dia belajar.. :D.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...