Tuesday, September 11, 2012

Bancian : betul ke tahun ni open house dah mengurang?






Inilah antara  kuih-kuih raya terakhir kat rumah ni...
dpd memula ku pandang tak rasa tergoda, TERmakan juga akhirnya..
Itulah kelebihannya beli kuih sikit... (sikit ke?.  4 jenis IRP beli... dan bininya bebel sebab takut tak abis).
4 balang bagi rumah yang tak de tetamu macam rumah kami ni  aku rasa dah cukup banyak.. sebab sudahnya aku juga yg terkulat2 kena habiskan (walau takde yg paksa).

Yes... alhamdulillah... raya dah nak abis pun kan..
2 open house je aku hadiri tahun ni, tu pun semua area2 JB je... kengkawan IRP zmn2 sekolah..
Dibanding tahun lepas, JB agak kurang orang buat open house tahun ni....
entahla.. mungkin tahun ni zaman2 org berjimat la kot  (eh mandai je aku ni buat rumusan).

Kesimpulannya....

 Walau dalam bersederhana, raya tahun ni lebih best sikit dari tahun lepas  tahun lepas tak best langsung.   Raya tahun depan, insyaallah....... mungkin akan lagiiiiiii best! (berdoa la ni).   Raya tahun depan dan depannya... akan jauh lebih best.   Aamiin.


p/s :   Tapi kalau area2 KL... rasa2nya open house merupakan acara wajib kan?.  Ada juga 2,3 sms jemputan dari sana... tapi sorry la ye.. kami tak dpt pegi. :P.. cuba jemput lg tahun depan plak.









10 comments:

  1. takpe kurang open house, yg penting lbh best kan miss mirror..biskut tu nampak sodap la.mnta ckit?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Win - itu namanya biskut oreo. Rasa dia, biasa2 je.

      Delete
  2. Tadi aku ada 3 kumpulan tetamu, suami isteri, anak beranak, malangnya kuih aku tinggal keropok melinjau. Ingatkan dah habis raya. Nasib baiklah kedai dekat, 15 minit mi goreng siap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuih kau yg banyak2 beli berguni2 tu pun bleh abis...dasyat... dasyat.

      JB raya dah abis.

      Delete
  3. Replies
    1. Hehehe... Biasa la tu, lg2 kalau kuih jenis ranggup2, bebudak mmg suka.

      Delete
  4. stuju...thn ni krg dpt jemputan...
    wuwuwuwuw

    ReplyDelete
  5. sy byk gak g open house kak mirror. Mlm ni pon ade, jimat duittttt hehehe

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...