Saturday, September 1, 2012

Sutera-sutera era 90an... 3 gambar lama

Heeeeeeee sesuka dia je tau upload gambar I...  gambar zaman2 gedix plak tu..
dah la dibubuhnya bonggol unta atas kepala  dgn sesedap rasa.. ( dosa tau berbonggol2 unta...)
Nak  saman ke tak I  blogger sorang ni?   Jap jap tgh pikir ni...
Kalau I saman, untung2 dapat free set pengukus yang dia jual tu berbaloi la jugak kan...
dapat gak I mengukus apam dot...



Sambil mengupload gambar buruk I, blogger tersebut ada bercerita tentang  sutera era 90an...   Terus I selongkar balik album2 lama dan terjumpa semula gambar2 penuh kenangan ini..   Zaman tu sutera memang jadi gilaan gadis2 ke pejabat.

Cantik tak "shawl hitam" yg kami pakai ni? :D


You all kan... kalau ternampak  baju oren ni, tolong bagitau I tau...( hehe tak logik la plak kan).... arakian 16 tahun dulu  baju ni hilang waktu disidai kat ampaian.    Entah sapa la yg nak mandremkan I agaknya..... Prince Frog gamaknya.... kih3.    Perasan!.     Sutera yg ni tak berapa mahal sangat tapi cuma musykil kenapa la orang tu  tergamak mencuri baju I?? .    

Oh ya.. diperkenalkan yg baju putih tu adik I...


Era 90an... shopping2 complex yang terkenal di Jay Bee tak banyak macam sekarang, antara yang menjadi tumpuan untuk mendapatkan sutera-sutera gilaan ini ialah di Kotaraya, Komtar dan  boleh juga didapatkan melalui jualan orang tengah ( officemate, housemate).




Ingin diperjelaskan di sini, sutera mahal yg dimaksud oleh blogger tegar tersebut sebenarnya ialah baju yg I pakai dalam gambar ini  (gambar 2 dari kiri  yg tudung ala makcik2 ke pasar itu)  beli di sebuah butik di Kotaraya  ketika itu dan bukan kurung merah dlm blognya itu (baju yg merah tu agak murah sikit tak logik la plak kalau baju semurah itu ingin disamakan dgn harga netbooknya).. ...  Tak pe la,, maybe memorynya dah berkurangan kot... maafkan je la dia ye.   :D.   Tapi kira tabik gak la ngan dia sebab masih ingat plak benda2 yg berbentuk figure, padahal I pun tak ingat bila tah I bercerita ngan dia.   
 


Siapakah blogger yg I maksudkan.. biarlah rahsia (lagipun belum tentu korang kenal dia).  Tapi diupload si sini gambar sikecilnya  yg sempat I geledah dari album lama...cutenya Ili n Irfan.   Auntie Mirror loiikeeeee....




p/s :  Sepatutnya  I kena balas dendam dengan mengupload gambar2 zaman bujangnya... tapi sebagai wanita mithali...tak tergamak plak saya, tak baik kan sesuka plak nak upload pix dia yg tengah hingusan, hingus meleleh.   Jatuh la saham plak kannn, dah la dia blogger yg makin  fofular... khe3...

4 comments:

  1. Ni kenangan mengusik jiwa la ye? Sutera dulu mmg top tp kakpb tak berapa minat, leceh gosoknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak PB - MM dulu suka sebab kain dia sedap, kekal wangi walau seharian pakai.

      Delete
  2. i ingt dulu mak i dok beli sutera kat makcik makcik yg jual dtg kat rumah... pastu dia dok komplen leceh nak kena iron la, kedut la bebrbulu la... ahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ea?. I tak kisah nak mengiron, renjiskan air byk2 pastu iron. Masa basuh jgn spin, so dia tak akn kronyok sgt.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...