Thursday, December 27, 2012

Beli kasut di KSL City Mall

Motif entry ini just nak bagitau satu dunia yg ini la  buat julung2 kalinya we all gi KSL City Mall, padahal  dah 2 tahun shopping Mall tu wujud kat JB ni.. ( berlokasi dekat2 dgn Holiday Plaza - rindunya dgn Holiday Plaza... teringat kenangan manis dgn kengkawan sekolah).

*jap2.. nt I confirm balik.. betul ke nama dia KSL City Mall... nak kena  tanya Ain sbb dpt  tau tempat ni pun dari dia.... betapalah jakonnya aku.





Pegi pun tak lama sebab bebudak tu dah merengek kepenatan...  Mamanya pulak belum familiar dengan tempat ni.. jadi agak kelam kabut sikit nak cari tempat makan, last2 makan kat KFC di ground floor.

*eh lupa pulak nak belikan si Ain selipar ni... takpe, next cuti boleh pegi lagi.


Ada banyak sale di sana-sini tapi tiap kali nampak sale tu teringat dgn barang yg dijual sendiri,  mostly baju2 yg dijual ala2 korean style, semua tu ada dlm katalog I.    Tu yg terbantut nak beli.   Tapi bila pegi ke kedai kasut... keimanan mencair...   Ain pulak menambah semangat Mamanya untuk membeli...

"Beli je Ma...  Abah belum tentu nak bawak kita ke sini nanti".   Betul jugak Ain cakap... IRP mana suka nak nyopping ke tempat2 yang dia tak biasa pegi.  

Maka... Mama pun beli la kasut ni... 



Satu pe'el I... asal beli kasut mesti nak match dgn baju yg dipakai pada hari itu..  Kenapalah kau Sam ye...   Mujur semalam tak pakai baju warna emas... kalau tak kasut emas juga yg dibeli.. pasti memancar2 kilauannya.



Ini pula si Ain punya (entah kenapa dlm  byk2 brg yg Ain beli, gambar stokin ni pulak yg I snap)....  Saja kot nak bagi you all alternatif.. kalau2 nak pakai kasut yg tak berapa menutup aurat (spt pix atas tu) boleh la pakai stokin ni.  Seram sebenarnya nak upload pix2 kasut ni... bak kata sorang Ustaz, "designer akan menanggung dosa pemakai".  Even ku bukan designer.. tapi mungkin ala2 mempromo... kot la dpt sahamnya. Nauzubillah...  Alahai.. dosa sendiri pun tak tertanggung. 


.




Abaikan blouse sebab itu blouse lama (bukan beli kat situ)... fokus pada seluar yg dipapar.  Ini pun ada offer 70%.  Koleksi Voir..  tapi nak dapatkannya kena rajin menggeledah longgokan2 kat "sinun" dan menahan telinga dari mendengar rengekan anak2 yg mula kepenatan menunggu  (tak tau I nak cerita apa nama tempat tu.. tapi dlm tu mmg ada macam2 offer).

Kedai2 lain yg terdapat  ialah F.O.S yg selalu we all terjah kat Midvalley.

Ok la.. itu je nak cerita.   Nak layan email plak.


p/s :   Sejak bila I jadi penggila kasut pun tak tau lah.

6 comments:

  1. kalau saya pulak mm, tak kasut hitam mesti coklat...putih kadang2..x pernah lg beli kasut selain tiga warna tu, takut mencuba kot..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. I dulu masa muda2 pun mcm tu Dr.
      Now dah tua ni.. suka mencuba pelbagai warna.

      Delete
  2. saya reti pergi jusco taman u je jika tidak *ditemani suami...

    notakaki: diizin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita sama je Nafisa. Cuma bila anak daranya yg merengek nak pegi sgt, abah dia pun lembut hati izinkan bininya pegi nyoping jauh2.

      Delete
  3. ai, ni yg jeles ni...saya bz amat beberapa hari ni, org lain sempat bersuka ria shopping mcm2.... bestnya bli kasut....

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pun busy tau Cikgu Aisy ketika itu, tapi dah anak dara I merengek2 nak pegi sgt sebelum balik hostel.. maka Mamanya pun layankan je ler.. itu pun kelam kabut.. pkl 2 dah balik.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...